- SOS Rasisme har maks 5000 medlemmer

SOS Rasisme hevder organisasjonen har 37.000 personer i medlemslistene. Granskere mener ni av ti må fjernes.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

Fungerende generalsekretær Martin Østerdal sier Landsrådet for Norges barne— og ungdomsorganisasjoner (LNU) vil legge fram bevis for at det reelle medlemstallet ikke er rundt 40.000, men snarere 5.000, skriver Dagbladet.

— LNU vil bevise at det fantes et sted mellom tre og fem tusen tellende medlemmer i SOS Rasisme i 2008, og ikke 37.000 tellende medlemmer, som SOS Rasisme både rapporterte inn og mottok pengestøtte for, sier han.

— Vi har da luket ut alle identitetene som er falske, ført opp flere ganger, har feil fødselsdato, mangler sentrale opplysninger, ikke har betalt kontingent eller er ført i strid med retningslinjene, sier Østerdal.

En av medlemmene SOS Rasisme har på sine lister, er VG-journalist Jan Ovind (58). Ifølge SOS Rasismes medlemslister er den erfarne VG-journalisten 16 år gammel, skriver Dagbladet. Også Jan Ovinds far, som døde i 2009, 85 år gammel, står på listene.

SOS Rasisme mottar offentlig støtte for medlemmer under 26 år.

Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner krever SOS Rasisme for 9,7 millioner kroner i Haugaland tingrett. Rettssaken er ventet å vare ut neste uke. SOS Rasisme avviser alle påstander om medlemsjuks og hevder det er ledd i en heksejakt. (©NTB)

Publisert: