Etterlyst bil funnet etter sjokkbrekk i Levanger

Politiet har funnet den svarte bilen som var etterlyst etter gullsmedinnbruddet i Levanger. Politiet skjøt en mann i beinet i forbindelse med etterforskningen.

Gjerningspersonene benyttet en stjålet pickup for å ta seg inn i en gullsmedforretning i Levanger sentrum, tidlig fredag morgen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Politiet kom til boligen i Skogn ved 4-tiden natt til fredag, ifølge en nabo. Fredag formiddag jobbet krimteknikere på stedet. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
En mann ble fredag morgen skutt i beinet av politiet i Skogn, like sør for Levanger. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bilen, en Audi A6 som ble stjålet i Levanger, er tatt i beslag og skal undersøkes videre, opplyser Trøndelag politidistrikt sent fredag kveld. Det vet ikke sikkert hvilken tilknytning det er mellom gullsmedinnbruddet og bilen.

– Det kan være fluktbilen. Derfor ber vi om tips, sier operasjonsleder Randi Fagerholt til Adresseavisen.

Klokken 3.23 fredag natt fikk politiet melding om innbruddet. Meldingen gikk ut på at en hvit pickup hadde kjørt inn gjennom et vindu på Gullsmed Stein O. Pettersens butikk i Levanger sentrum. Bilen var forlatt og sto med motoren i gang da politiet kom til stedet kort tid etter.

Under etterforskningen av ranet skjøt så politiet en mann i 20-årene i beinet.

– I forbindelse med etterforskningen av gullsmedbrekket i Levanger ved 3.30-tiden sendte vi en patrulje til en adresse i Skogn. Mens politiet er der, blir to menn knivstukket, og politiet må trekke våpen. En mann blir skutt i beinet av politiet. Dette skjedde klokken 6, fortalte operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Usikkert hendelsesforløp

Det var ifølge Kimo personen som utførte knivangrepet, som ble skutt av politiet.

Han sier det foreløpig er vanskelig å gå i detaljer om saken, og han kan ikke si noe sikkert om hendelsesforløpet foreløpig.

– Men vi var på adressen takket være lokalkunnskap. Det er også litt tidlig å si om vi har pågrepet de mistenkte for innbruddet, sier operasjonslederen.

Politiet i Trøndelag opplyser videre at det er for tidlig å si om ranet og voldshendelsene i Skogn vel to timer senere har en sammenheng.

Etterforskningen av politiskytingen er overført til Spesialenheten for politisaker.

Alvorlig skadd

Den ene av de knivstukkede mennene betegnes ifølge Adresseavisen som alvorlig skadd. Han skal være i 20-årene og får behandling på St. Olavs hospital i Trondheim. Den andre, også han i 20-årene, er lettere skadd og ble innlagt til observasjon ved sykehuset i Levanger.

Mannen som ble skutt i beinet, har moderate skader og er innlagt ved sykehuset i Levanger. Også han skal være i 20-årene.

Stjålet bil

Bilen som er brukt til å rygge inn gjennom vinduet på gullsmedbutikken, ble stjålet sør for Levanger tidligere natt til fredag.

– Det var tilfeldig forbipasserende som ringte politiet. Det har ikke gått noen alarm som vi kjenner til, sier operasjonsleder Harald Aas hos politiet i Trøndelag til Trønder-Avisa.

Aas forteller at bileieren trolig har latt nøklene stå igjen i bilen.

To skudd

En nabo til boligen i Skogn der politiet løsnet skudd, fortalte fredag morgen til Trønder-Avisa at han hørte to skudd, og så politiet løpende rundt åstedet. En mann lå på trappa og blødde.

– Politiet kom til stedet i 4-tiden, De var der en god stund før det eskalerte, og jeg hørte det jeg mener er et skudd, sier naboen.

Han så deretter en politibetjent løpe ut av leiligheten og til en av politibilene.

– Jeg tror han hentet et våpen. Deretter hørte jeg det jeg mener er et skudd til.

Etter en stund ble en mann tatt ut av leiligheten.

Publisert:
  1. Tyveri og innbrudd
  2. Gullsmed
  3. Trøndelag

Mest lest akkurat nå

  1. Kun to elever igjen i klasserommet - resten er hjemme med korona

  2. Vil ha bom mot russ og sextrafikk på landets lengste sandstrand

  3. Bensinprisen over 20 kroner i Stavanger

  4. Koronapasient i 50-årene døde på SUS

  5. Tor-Erlend (35) selger våt ved rett fra kløyvemaskinen: - Folk sikrer seg ved til neste vinter

  6. Begynner med gjenbruk av brudekjoler: – Responsen har vært enorm