Tonning Riise beklaget overfor stortingsgruppa

Kristian Tonning Riise beklaget overfor Høyres stortingsgruppe da han møtte sine kolleger igjen onsdag. 

Stortingsrepresentant Kristian Tonning Riise på vei ut fra Høyres stortingsgruppe på Stortinget torsdag. Tonning Riise var tilbake på jobb som stortingsrepresentant onsdag, etter å ha vært sykmeldt siden januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Gunnhild Hokholt Bjerve
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har nå vært på gruppemøte og jeg har beklaget for gruppa. Jeg har nok en gang beklaget at jeg har opptrådt på en måte som har gjort at folk har blitt nødt til å varsle om min oppførsel, sa Tonning Riise da han kom ut av gruppemøtet onsdag kveld.

– Nå er mitt fokus å gjøre den jobben som jeg er blitt valgt til som stortingsrepresentant for Hedmark, tilføyde han, og viste ellers til intervjuet han ga til avisa Østlendingen mandag.

Tonning Riise måtte gå av som Unge Høyre-leder og ble sykmeldt i januar, mens partiet behandlet en rekke varslersaker mot ham. Onsdag, samme dag som han hadde sin første arbeidsdag igjen, offentliggjorde Høyre sin konklusjon. Her heter det at det foreligger gjentatte brudd på partiets etiske retningslinjer om seksuell trakassering, alkoholbruk og opptreden overfor medlemmer.

Høyre har bestemt at hans deltakelse i partiarrangementer skal begrenses. Dette omfatter ifølge NRK også partiets landsmøter. Tonning Riise får dessuten ikke delta på arrangementer i regi av Unge Høyre.

Les også

 1. Høyre med knusende dom mot Tonning Riise

 2. Tonning Riise snakker ut for første gang etter metoo

Publisert:
 1. Seksuell trakassering
 2. Unge Høyre
 3. Kristian Tonning Riise

Mest lest akkurat nå

 1. Gir seg som Bryne-trener, assistenten kan overta

 2. Gutt sto bak brann i barnehage

 3. Drapet på Birgitte Tengs: Krever svar om skjult etterforskning

 4. Her er 22 navn som gjør Vikings akademi-sjef stolt

 5. Falsk kjæreste lurte åtte menn for 1,5 millioner kroner

 6. Fylkesledelsen i Rogaland KrF har full tillit til Kjell Ingolf Ropstad