Bankene stopper overføringer fra utenlandske spillselskaper

Fra mandag stopper norske banker overføring av penger fra utenlandske spillselskaper. Norske spillere kan gå glipp av både innskutte midler og premiepenger.

Fra mandag bli det vanskeligere å få ut penger fra utenlandske spillselskaper til norske bankkontoer. Illustrasjonsfoto: Erlend Aas / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Utbetalingsstoppen er et pålegg fra Lotteritilsynet og en del av norske myndigheters kamp for å hindre utenlandske spillselskaper i å rekruttere norske kunder, skriver Klassekampen. Tilsynet mener spillvirksomheten bryter med det norske spillmonopolet, mens spillselskapene mener pålegget er i strid med EØS-avtalen.

– Dette vedtaket inngår i et langsiktig arbeid hvor vi tar i bruk de mulighetene vi har i regelverket til å stanse ulovlige pengespill, sier avdelingsdirektør Linda Vøllestad Westbye i Lotteri- og stiftelses­tilsynet. Tiltaket blokkerer overføringer fra sju kontonumre, to av dem tilhører spillselskaper, mens de øvrige fem tilhører betalingstjenester selskapene benytter.

I 2015 omsatte de utenlandske selskapene for halvannen milliard kroner i det norske markedet og beløpet øker fra år til år.

Publisert:
  1. Lotteri- og stiftelsestilsynet
  2. Spill

Mest lest akkurat nå

  1. Bilbrann tett på bygning i Stavanger er slukket

  2. Dødsulykken i Strand: Laste­bil­sjåføren vil ha fører­kortet til­bake

  3. HRS: Båt skal ha kjørt på land i stor fart

  4. City-sjefen om Haaland: - Han er en eksepsjonell spiller

  5. Viking tar grep før skjebnekampene: – Vil ikke angre etterpå

  6. Fritidsbåt kjørte på land i stor fart i Gandsfjorden: Politiet har siktet føreren