Regjeringen innfører nytt våpenamnesti

Oslo (NTB): Regjeringen innfører et tre måneder langt våpenamnesti fra 1. mars. Fram til 1. juni kan alle som har uregistrerte våpen, levere dem inn til politiet uten å risikere straff.

Slik så det ut på lageret til Kripos under det forrige våpenamnestiet i Norge for snart ni år siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet. Erfaringer viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antallet uregistrerte skytevåpen, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp).

Til NRK sier statsråden at han venter at flere tusen våpen vil bli levert inn under amnestiet. Under amnestiene i 2003/04 og 2008 fikk politiet landet over inn henholdsvis 35.000 og 7.000 skytevåpen.

– Det er grunn til å tro at det fortsatt finnes en del ulovlige skytevåpen, våpendeler og ammunisjon i privat eie. Et nytt våpenamnesti vil bidra til å bedre politiets våpenkontroll, sier Amundsen.

Våpeneiere kan få opplysninger om innlevering og etterregistrering av våpen hos nærmeste politimyndighet eller Politidirektoratet. (©NTB)

Les også

 1. I USA finnes det 300 millioner skytevåpen i privat eie

Publisert:
 1. Regjeringen
 2. Våpen
 3. Våpenlover

Mest lest akkurat nå

 1. Huset hennes på Tjelta er allerede ferdig pyntet til jul

 2. Tore Renberg har fått korona: Utsetter turné

 3. FHI-rapport: Lite sannsynlig at omikron-varianten gir mer alvorlig sykdom

 4. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 5. Studie avslører hvorfor kaffedrikking reduserer risiko for demens

 6. Tidligere MDG-topp i Rogaland er ny leder i Grønn Ungdom