Regjeringen innfører nytt våpenamnesti

Oslo (NTB): Regjeringen innfører et tre måneder langt våpenamnesti fra 1. mars. Fram til 1. juni kan alle som har uregistrerte våpen, levere dem inn til politiet uten å risikere straff.

Publisert: Publisert:

Slik så det ut på lageret til Kripos under det forrige våpenamnestiet i Norge for snart ni år siden. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Ulovlig våpenbesittelse utgjør en risiko for samfunnet. Erfaringer viser at våpenamnesti er et godt virkemiddel for å redusere antallet uregistrerte skytevåpen, sier justisminister Per-Willy Amundsen (Frp).

Til NRK sier statsråden at han venter at flere tusen våpen vil bli levert inn under amnestiet. Under amnestiene i 2003/04 og 2008 fikk politiet landet over inn henholdsvis 35.000 og 7.000 skytevåpen.

– Det er grunn til å tro at det fortsatt finnes en del ulovlige skytevåpen, våpendeler og ammunisjon i privat eie. Et nytt våpenamnesti vil bidra til å bedre politiets våpenkontroll, sier Amundsen.

Våpeneiere kan få opplysninger om innlevering og etterregistrering av våpen hos nærmeste politimyndighet eller Politidirektoratet. (©NTB)

Publisert:

Les også

 1. I USA finnes det 300 millioner skytevåpen i privat eie

Mest lest akkurat nå

 1. Ingebrigtsen gjør narr av Warholm-utspill

 2. Viking-helten fortsatt taus om fremtiden: – Vil ikke tenke på det nå

 3. Familie følte seg forgiftet – hadde spist sønnens hasjbrownies

 4. Den kommende Røde Kors-presidenten har alltid en plan. Da sønnen fikk skallen splintret på Utøya, hadde hun 27.

 5. Bil begynte å brenne under kjøring på fylkesvei 44

 6. Her er splitter nye MF «Nesvik» på vei inn til Ølensvåg

 1. Regjeringen
 2. Våpen
 3. Våpenlover