Ingen ble tatt av snøskredet nær Longyearbyen

Ingen mennesker ble tatt av snøskredet ved et hytteområde rett over fjorden fra Longyearbyen på Svalbard søndag ettermiddag.

Sysselmann Kjerstin Askholt på Svalbard kunne søndag ettermiddag opplyse at ingen ble tatt av snøskredet som gikk i et hytteområde rett over fjorden fra Longyearbyen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det ble satt i gang full utrykning til Hjorthamn da skredet gikk nedenfor Hiortfjellet. Sysselmannen opplyser at skredområdet er gjennomsøkt av personell fra Sysselmannen og Longyearbyen Røde Kors og med helikopter.

– Søket er nå avsluttet og det er ingenting som tyder på at noen et tatt av skredet, opplyser, sysselmann Kjerstin Askholt i en pressemelding.

Askholt sier til VG atRøde Kors og nødetatene reiser videre til et annet snøras som nettopp gikk i området. Her er de imidlertid sikre på at det ikke befinner seg folk.

– Der vet vi at det ikke er noen. Han som løste det ut med snøscooter, meldte selv ifra til oss, så her drar vi ut for å lære, sier Askholt og legger til at det er stor skredfare i området.

Publisert:
  1. Longyearbyen
  2. Svalbard

Mest lest akkurat nå

  1. Tidligere statsminister Kåre Willoch er død

  2. Kjerkol varsler nye nasjonale tiltak tirsdag

  3. Stavanger og andre kommuner i hastemøte om korona med helseministeren

  4. Stålverket på Jørpe­land legges ned – 77 ansatte mister jobben

  5. – Veldig lite igjen til Lyse og eierne etter at staten har tatt meste­parten av inn­tektene

  6. Hva spiser vi for mye og for lite av? Dette over­rasker mest i ny, stor rapport