«Budsjettkameratene» håper å være ferdig innen mandag

Det er fortsatt god progresjon i budsjettforhandlingene, sier forhandlerne fra Ap, Sp og SV. Håpet er en enighet innen mandag morgen.

Budsjettforhandlingene på Stortinget mellom regjeringspartiene og SV kan være på vei mot sluttspurten. Lørdag ettermiddag samlet forhandlerne seg til et lengre møte. På venstre side av bordet sitter Kari Elisabeth Kaski fra SV, på motsatt side leder i finanskomiteen Eigil Knutsen fra Ap og Sigbjørn Gjelsvik fra Sp.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter et kort møte lørdag formiddag samlet finanspolitikerne i de tre partiene – Kari Elisabeth Kaski (SV), Sigbjørn Gjelsvik (Sp) og Eigil Knutsen (Ap) – seg til nok et møte ved 16-tiden.

– Vi har god progresjon og skal jobbe i hele ettermiddag, opplyste de tre til pressen på vei inn til møtet.

Etter det NTB kjenner til, kan møtet komme til å vare lenge utover kvelden. Det er dermed et brudd med de kortere møtene de tre har hatt til nå, og kan bety at forhandlingene er på vei inn i en ny fase.

Men foreløpig er det ikke snakk om å hente inn de parlamentariske lederne, opplyser forhandlerne.

De tre partiene har satt seg som mål å bli ferdige med forhandlingene innen mandag morgen. Det vil gi resten av finanskomiteen god tid til å komme med sine bemerkninger før komiteens budsjettinnstilling skal leveres til Stortinget fredag.

Om den fristen skal kunne overholdes, må en budsjettenighet trolig være på plass senest onsdag.

Men det er ingen krise om fristen overskrides, har Kaski tidligere opplyst til NTB. Hun påpeker at fristene tidligere er blitt brutt i slike forhandlinger.

– SV har god tid, sa Kaski fredag.

Da var avstanden mellom de tre partiene fortsatt stor, opplyste hun.

Dersom forhandlingene skulle gå i stå, eller det oppstår forhold som trenger klarering fra høyere hold, vil partienes parlamentariske ledere bli innkalt.

Publisert: