Elveløpet demmes opp for å finne savnet gutt i Geiranger

En lokal entreprenør prøver å demme opp elveløpet i Geiranger hvor en liten gutt forsvant tirsdag. Store mannskaper har lett etter gutten i flere timer.

Store mannskaper søker i elva etter den lille gutten om er savnet. Foto: Britt Ingunn Maurstad / Storfjordnytt / NTB scanpix
 • NTB – Edvard Stenersen/Anna Nesje
Publisert: Publisert:
Store mannskaper leter etter den lille gutten som er savnet.
Det er rekvirert redningshelikopter til å bistå i søket.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Søket foregår like ved Vinje Camping og Union Hotell, rett ved Geirangerfjorden i Møre og Romsdal.

– En lokal entreprenør forsøker å demme opp elveløpet hvor gutten forsvant for å minske vannføringen og dermed lette søket langs elva, tvitrer politiet tirsdag kveld.

Redningsmannskapene skal finsøke langs elva utover kvelden, ifølge politiet.

Meldingen om hendelsen kom like ved 16-tiden, og fire timer senere pågår søket fortsatt altså med stor intensitet. Guttens familie er norske turister. Også moren havnet i elva, men kom seg uskadd opp, opplyser politiet til TV 2.

Ifølge kanalen falt gutten i en mindre sideelv til Geirangerelva. Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til NTB at hovedsøket har vært i Maråkelva.

Strømmen går stri, og det ble tidlig hentet inn gravemaskin for å styre strømmen unna slik at det kan letes i kulpene nedover i elveløpet.

Store letemannskaper

Hovedredningssentralen forteller at et redningshelikopter ble sendt fra Florø, og flere luftambulanser bistår i søket etter barnet, som er en gutt på snart to år. En redningsskøyte er også på stedet. Røde Kors opplyser at om lag 30 frivillige fra fem hjelpekorps er kalt ut for å bistå i søket.

– Vi har per nå fire helikoptre, mange båter og mange andre ressurser på vei. Dykkere er straks framme, sa redningsleder Edvard Middelthon ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB tirsdag ettermiddag.

Dårlig sikt

Flere timer etter hendelsen svinner håpet om å finne gutten i live.

– Det ser ikke bra ut. Vi har nå lett i to timer uten funn. Det er fortsatt mye ressurser og stor innsats, sa Middelthon like før klokka 18.

En alpin redningsgruppe bistår også i søket, i tillegg til at det er rekvirert dykkere fra Trondheim og Ålesund. Ifølge Middelthon er det dårlig sikt i elva, noe som gjør letingen svært vanskelig.

Rundt klokka 20 pågikk søket fortsatt.

Krisestab er satt

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad (Sp) forteller at de ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi har satt krisestab, og alt tilgjengelig personell og materiell er satt inn i søket. Det mangler ikke på innsats, så jeg håper at det gir resultater, sier Tryggestad til TV 2.

Møre og Romsdal politidistrikt sier det fortsatt er uklart hva som skjedde da gutten falt i vannet.

– Det vi vet, er at han og moren falt i elva sammen. Moren klarte å komme seg opp på egen hånd, mens gutten ennå ikke er funnet, sier innsatsleder Karl Idar Vik til samme kana l.

Les også

 1. Den savnede gutten i Geiranger er funnet omkommet

Publisert:
 1. Ulykker
 2. Møre og Romsdal
 3. Barn
 4. Hovedredningssentralen

Mest lest akkurat nå

 1. – Vi står og stamper mot et stort selskap som ikke vil føre dialog

 2. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

 3. Sola truer med veto i Bymiljøpakken

 4. Hun er den nye kommune­direktøren i Randaberg

 5. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

 6. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest