Fare for apotekstreik fra tirsdag

Farmasøyter i Vitus-kjeden kan gå ut i streik tirsdag, om ikke meklingen med Norsk Medisinaldepot AS (NMD) og arbeidsgiverforeningen Spekter fører fram.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

  • NTB

Mandag møtes partene hos Riksmekleren.

Dersom Norges Farmaceutiske Forening (NFF) og Sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter (SA) ikke blir enige med arbeidsgiversiden, har går 29 farmasøyter ved ti apoteker ut i streik fra tirsdag morgen, skriver Fri Fagbevegelse.

Hele 487 farmasøyter er omfattet av oppgjøret og kan bli tatt ut i streik etter hvert om en eventuell konflikt blir trappet opp.

Kravet til de ansatte er høyere lønn.

– Etter flere år med lave lønnsoppgjør til tross for store overskudd hos Vitusapotek ser vi oss nødt til å sette ned foten, sier leder Rønnaug Larsen i NFF i en pressemelding.

Om ikke farmasøytene får gjennomslag for lønnskravet, tar de ut medlemmer i streik ved fem Vitusapotek i Oslo, to i Bergen, ett i Time i Rogaland og ett på Nesodden i Akershus.

Kommunikasjonssjef Ingvild Dahl Dørnes skriver i en epost til FriFagbevegelse at de ser fram til en konstruktiv mekling, hvor målet er å komme fram til løsninger både for både ansatte og virksomheten.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 16-åringen stupte med hendene over hodet

  2. – Vi ønsker ikke at politikerne våre er en del av en lønnsadel

  3. Ordføreren vil lage sjau

  4. – Ikke en kommunal oppgave å finne tomt til bygging av moské i Klepp

  5. – Flyet har vore fantastisk å flyga

  6. Ferske Nav-tall: – Den gode utviklingen i arbeidsmarkedet i Rogaland fortsetter

  1. Apotek
  2. Streik