Barneombudet: Sårbare barn må få dagtilbud mens de venter på at skolen åpner

Regjeringen må få på plass et dagtilbud til utsatte og sårbare barn som venter på å komme tilbake på skolen, mener Barneombudet.

Publisert: Publisert:

Barneombud Inga Bejer Engh mener sårbare barn må få alternative tilbud mens de venter på at skolene skal åpnes. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er 60 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– Vi nærmer oss en situasjon hvor vi står i fare for å bryte rettighetene til de mest sårbare og utsatte barna. Dette gjelder rettigheter både etter barnekonvensjonen og grunnloven, sier barneombud Inga Bejer Engh.

Barneombudet er glad for regjeringens avgjørelse om gradvis åpning av barnehager og skoler fra 20. april, men opplyser i en pressemelding at mange barn har behov for alternative tilbud mens de venter. Dette gjelder særlig barn som lever med vold og omsorgssvikt, eller som har behov for ekstra støtte.

– Det er mange barn som skal ha skole hjemme i lang tid framover, og regjeringen må nå ha fullt trykk på å få på plass et dagtilbud for de barna som trenger det mest, understreker Engh.

Publisert:
  1. Kritiserer markeringen i Stavanger: – De som deltok og bevisst brøt reglene, bør bruke hodet de neste dagene

  2. Positiv test for korona på Karmøy lørdag

  3. FHI: – Ingen grunn til å bruke munnbind hele tiden

  4. Krevende arbeids­hverdag for sykepleierne på SUS: – Folk gråter, andre gruer seg til å gå på jobb og noen er sykmeldt

  5. Fagekspertene anbefalte å droppe karantene for hele Norden. En snau måned senere har regjeringen ennå ikke lyttet

  6. – Vi trenger ONS mer enn noen gang

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset