Kronprins Haakon og prins William sjekker ut helikopter sammen

Når helikopterpiloten prins William og kona kommer til Oslo neste uke, skal han ta et av de to nye redningshelikoptrene i Norge i nærmere øyesyn.

Et av de nye redningshelikoptrene (AW101) som skal leveres til Norge skal neste uke tas nærmere i øyesyn av prins William. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
Helikopterinteresserte prins William og kronprins Haakon skal ta en titt på et av de nye helikoptrene som Storbritannia leverer til Norge. Foto: Dominic Lipinski / Pool / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Norges andre redningshelikopter av typen AW101 ankom Sola i Rogaland fra fabrikken i Storbritannia sist fredag. Nå skal det, etter det NTB erfarer, flys over til Oslo, så hertugen av Cambridge får ta en kyndig titt på sakene.

Prins William og hertuginne Kate ankommer Norge torsdag om en uke. Etter en privat lunsj på Slottet og omvisning i prinsesse Ingrid Alexandras skulpturpark utenfor, skal følget til kontorfellesskapet MESH for britiske oppstartsbedrifter og gründere.

Det er etter dette at prinsen og kronprins Haakon skal ha ytret ønske om å svinge nedom Akershus festning, der det nye helikopteret skal stå klart. De skal få en innføring i funksjoner og selve prosjektet, men det skal ikke være snakk om noen prøvetur på egen hånd for de to.

Justis- og beredskapsdepartementet har bestilt totalt 16 AW101-helikoptre. Fra 2018 til 2021 skal de gradvis erstatte de over 30 år gamle Sea King-redningshelikoptrene. Så langt er to ankommet, hvorav det første veltet på Sola i november, én uke etter at det ble levert.

Det andre helikopteret skulle egentlig ha blitt levert før jul, men ankom først i forrige uke på grunn av Havarikommisjonens arbeid etter at det første AW101-helikopteret veltet under såkalt bakkekjøring.

Les også

 1. Nytt redningshelikopter på vei til Norge

 2. Helikopter av typen AW 101 har veltet før

 3. Havarikommisjonen ferdig med å undersøke helikopteret som veltet på Sola

Publisert:
 1. Prins William
 2. Sea King

Mest lest akkurat nå

 1. Oppjusterer storm-varselet før uværshelgen: – Det blir utrolig sterke vindkast

 2. Bilverksted konkurs

 3. Både Berisha og Sebulonsen kan bli solgt i helgen

 4. Kaptein Lunden har hentet MF «Ombo» hjem fra Tyrkia: – Du får et forhold til båten

 5. Fukt- og råteskader på boliger bygget i 2012. Nå går huseierne til sak mot Jadarhus

 6. Vaaland Dampbakeri flytter etter over 30 år: – Gleder meg til å begynne her