Bertheussen: Kan ha luftet katten da brannen startet

Laila Anita Bertheussen utelukker ikke at hun kan ha åpnet utgangsdøra for å slippe ut katten på samme tidspunkt som det brøt ut brann i bilen hennes utenfor.

Statsadvokat Marit Formo presset Laila Anita Bertheussen i sal 250 i Oslo torsdag formiddag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Justisminister Tor Mikkel Wara var på reise, og Laila Anita Bertheussen var hjemme alene, hadde drukket mye vin og tatt sovemedisin da det brøt ut brann i bilen natt til 10. mars 2019. I retten torsdag svarte Bertheussen at hun trolig, som vanlig, åpnet døra for å slippe parets gamle katt ut og inn, men nekter for at hun satte fyr på bilen.

Hendelsen er den siste av totalt sju punkter i tiltalen og den som utløste at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) tok ut siktelse mot Bertheussen. En drosjesjåfør som passerte forbi adressen på Røa natt til 10. mars, så det brant i bilen inne på eiendommen.

Etterforskningen avdekket at alarmsystemet viste at inngangsdøra til huset hadde åpnet og lukket seg fire ganger i samme tidsrom. Laila Anita Bertheussen forklarte i retten at hun hadde vært hjemme alene og drukket mye alkohol og at hun i tillegg hadde tatt en innsovningsmedisin på det tidspunktet brannen oppsto.

– Det er bare meg som er i huset, så det er jo bare meg som kan ha åpnet døren. Det er ganske normalt å åpne dørene for slippe ut katta og for å se om katta kommer tilbake, svarte Bertheussen.

Også kameraovervåkingen utenfor huset var koblet ut på det tidspunktet brannen oppsto. Bertheussen hadde ingen forklaring på om det var hun som hadde koblet kameraet ut, noe som ofte ble gjort, eller om det skjedde på grunn av en feil.

– Det eneste jeg vet jeg ikke gjorde var å sette fyr på en bil jeg var helt avhengig av, svarte 55-åringen skarpt på aktor Marit Formos spørsmål.

Publisert:
 1. Tor Mikkel Wara
 2. Krim
 3. Brann
 4. PST
 5. Bil

Mest lest akkurat nå

 1. Oilers scoret i spilleforlengelsen

 2. – Politiet kan ha snakket usant i Birgitte-saken

 3. I dette bufellesskapet er arkitektar frå inn- og utland stadig på besøk

 4. Dette skal heve skidestinasjonen til nye høyder

 5. Hestekarusell og pariserhjul til Ruten i Sandnes

 6. Neste uke er Eventyrstien tilbake i Sandnes