Den norske kirke advarer om sprit og ild

Bruk av håndsprit og tenning av lys har ført til brannskader under en konfirmasjonssamling. Kirkeverge mener ulykken kunne vært unngått.

Levende lys og håndsprit kan være en farlig kombinasjon.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

KA – Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter melder på sine nettsider at en kvinne fikk brannskader under en konfirmasjonssamling tidligere denne måneden, skriver Dagen.

Kvinnen hadde fulgt instruksen og spritet hendene før lyset ble tent. Spritflasken var plassert på samme bord som lysene, opplyser kirkevergen, som ønsker å være anonym av hensyn til den aktuelle kvinnen.

– I vår iver etter å påse at alle spriter hendene sine, glemte vi brannfaren. Vi priser oss lykkelige over at det gikk ganske bra. Hånden ble forbrent, men heldigvis tok ikke noe annet fyr, sier kirkevergen.

Branninspektør Sigurd Folgerø Dalen ved Oslo Brann- og redningsetat påpeker at brannfarlig håndsprit og levende lys er noe som ikke hører sammen.

– Kirken bør gjøre risikovurderinger som er tilpasset at det nå brukes brannfarlig væske i kirkerommene, sier Dalen, som understreker at han uttaler seg på generelt grunnlag.

Publisert:
  1. Den norske kirke
  2. Koronaviruset

Mest lest akkurat nå

  1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

  2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

  3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  4. – Vi kan ikke kjøpe oss mening med livet

  5. Tenåring uten førerkort krasjet i busskur

  6. – Dårlig forsøk, professor Moe!