- Han er lamslått

Den korrupsjonssiktede politilederen Eirik Jensen (56) sier han er lamslått over påstandene som rettes mot ham.

-Han er helt lamslått av disse beskyldningene og han stiller seg totalt avvisende til dem, sier Jens-Ove Hagen, Eirik Jensens (bildet) forsvarer.
  • Andreas Bakke Foss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

-Vår oppfatning er at det ikke er i nærheten av dokumentasjon for disse ville påstandene mot ham, sier Jens-Ove Hagen, Jensens forsvarer til Aftenposten.no.

Jensen har sittet fengslet siden tirsdag, siktet forPolitileder i Oslo pågrepet og siktet for grov korrupsjon.

Søndag ettermiddag satt han i et fem timer langt avhør med Spesialenheten for politisaker.

-Ikke et eneste holdepunkt

Ifølge forsvarer Jens-Ove Hagen ble det i avhøret ikke presentert et eneste holdepunkt mot Jensen som skulle øke sannhetsgehalten i beskyldningene som er rettet mot ham

— Vår oppfatning, slik saken er presentert for tjenestemannen i avhøret, er at det ikke er i nærheten av dokumentasjon for disse beskyldningene, sier Hagen.

Les også:Svensk politi har ransaket Jensens sommersted i Sverige

Les også:Gammel Jensen-sak vurderes på nytt

-Lamslått

Ifølge Hagen ble Jensen ikke på noen måte konfrontert med beskyldningene i så stort omfang som de hadde håpet.

-Vi hadde håpet at han skulle bli forelagt dokumentasjon som kunne være egnet til å gi noe sannhetsgehalt til denne fantastiske historien. Det fikk vi i særdeles lite omfang. For å si det forsiktig gjør det ikke noe inntrykk i det hele tatt, sier Hagen

-Hva mer har han fått vite om siktelsen?

-Han har kommet så langt nå at han faktisk vet at det er en vanvittig historie der ute om at han skal ha vært delaktig i det noen velger å kalle norgeshistoriens største hasjimport over tid. Han er lamslått av disse beskyldningene og han stiller seg totalt avvisende til dem, sier Hagen.

20 tonn hasj

Jensen ble pågrepet i forbindelse med opprullingen av et narkotikanettverk i Bærum, der en 47 år gammel Bærums-mann skal ha vært blant hovedmennene. Han har erkjent innførsel av rundt 20 tonn hasj til Norge i løpet av er årrekke.

Ifølge forklaringen til den 47 år gamle mannen skal Jensen ha hjulpet ham og muliggjort disse transportene. Dette skal ha skjedd ved at Jensen ga ham politiinformasjon og fortalt ham når det var «klar bane».

Jensen skal ifølge investoren også ha advart ham når transporter ble avslørt ved grensen, og på den måten ha sørget for at mottagerne av hasjpartiene ble holdt skjult.

Bedt om etterforskning

Forsvareren sier de nå har bedt om konkrete etterforskningsskritt fra Spesialenheten for politisaker slik at de kan få kvalifisert hjelp til å kunne finne ut at det er ikke mulig for politiet å gå inn og styre narkotikaimport på måten det hevdes Jensen skal ha gjort.

— Vi har bedt om konkrete etterforskningsskritt som skal gjøre Spesialenheten i stand til å forstå at dette er en fantasifull historie som for tjenestemannen er helt ubegripelig at fremsettes. Det er så naivt av denne personen (den narkotikasiktede 47-åringen red.anm.) å tro at han skal kunne klare å overbevise noen om at denne fantasihistorien stemmer, sier Hagen

En katastrofe

Forsvareren sier at hver eneste dag i varetekt bare en "forlengelse av en katastrofe" for Jensen.

-Jeg vil karakterisere dette som en veldig stygg sak. Det sitter en erfaren og dyktig polititjenestemann isolert i fengsel bare fordi en mann med merkverdige og uforståelige motiver har gått ut med disse påstandene, sier Hagen.

Liv Øyen, leder for etterforskningsavdelingen til Spesialenheten for politisaker i Øst-Norge ønsker ikke å kommentere saken i dag.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

  2. Trump vekker avsky etter minneord

  3. Nå kan du få «Regå» i hagen

  4. –1800–1900–2000. Solgt!

  5. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

  6. Han er ny direktør i Jærmuseet