Fagforening gir Kielland-bok til politikerne

Samtlige 169 stortingspolitikere får Kielland-boka i julegave fra fagforeningen Safe.

Publisert: Publisert:

Oddleiv Tønnessen i Safe er glad for at at det tok ett døgn å samle inn nok penger til å gi Kielland-boka i julegave til samtlige stortingspolitikere. Foto: Ukjent

 • Ina Gundersen
  Journalist
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Vi sendte ut en forespørsel mandag ettermiddag til samtlige av våre 50 klubber. Responsen har vært helt fantastisk. Vi har allerede fått inn nok penger til å gjennomføre dette, sier Oddleiv Tønnessen, klubbleder Safe i forpleiningsselskapet Ess.

Alt om Kielland-ulykken

I løpet av et døgn har det kommet inn vel 80.000 kroner som skal brukes til innkjøp av boken «Alexander L. Kielland-ulykken. Hendelsen, etterspillet, hemmelighetene» som har Marie Smith-Solbakken som redaktør.

Bøkene skal gis til samtlige stortingspolitikere for å få dem til å granske ulykken på ny. Inni hver bok vil de nemlig få en julehilsen med bønn om ny gransking.

– Vi har fått spesielt rask og god respons fra klubbene innen rederiområdet, men de aller fleste klubbene har hengt seg på. Det har også en klubb i Industri Energi, nemlig Ess Support Service. Det er vi veldig glad for siden Industri Energi har vært litt tilbakeholdne i denne saken, sier Tønnessen.

– Vi håper politikerne tar julegaven vel imot. Det er veldig mange interessante opplysninger i den. I og med at regjeringen har sagt nei til ny gransking, håper vi parlamentarikerne ser viktigheten av at sannheten kommer på bordet, sier han.

Publisert:

Kielland-ulykken

 1. «Vår plikt å lære av Kielland-ulykken»

 2. Ti kvinner ble enker, femten barn mistet sine fedre – og Per prest skulle trøste alle

 3. «Den som setter seg inn i Kielland-saken vil se pengemotiv og hemmelighold på alle bauger og kanter»

 4. – Gjorde myndighetene det de skulle før og etter Kielland-ulykken?

 5. Arkivverket tilgjengeliggjør nye dokumenter etter Kielland-ulykken på nett

 6. Gunnar reddet seg med nød og neppe. Noen år senere sank reketråleren hans: - Da hadde jeg fått nok av sjølivet

 1. Kielland-ulykken
 2. Alexander L. Kielland-ulykken