Erna Solberg beredt på å vente på å bli vaksinert

Statsminister Erna Solberg (H) regner ikke med at hun vil bli blant de første som blir vaksinert mot koronaviruset i Norge.

Statsminister Erna Solberg (H) regner med at hun må vente på å bli vaksinert mot koronaviruset, ettersom hun ikke er i en risikogruppe.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 600 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Regjeringen regner med at vaksineringen kan komme i gang i romjulen eller nyttårshelgen. Sårbare eldre på sykehjem er en prioritert gruppe som vil få vaksinen først. Man vil også se på om noen områder av landet har store smitteutbrudd.

På spørsmål fra NTB på onsdagens pressekonferanse om hvor på prioriteringslisten statsministeren selv og resten av regjeringen står, svarer hun:

– Jeg er en frisk og sprek nesten 60-åring, så jeg er ikke i noen prioritert kategori. Jeg tror ikke det er noen planer for at jeg skal prioriteres før de er ferdig med sårbare grupper.

Solberg viste til at utstyr til vaksinasjon er bestilt og på vei ut i landet nå. Vaksineringen markerer begynnelsen på slutten av krisen vi har opplevd i år, men det vil ta tid å gjennomføre, påpekte hun.

Den første leveransen blir heller ikke så stor, understreket hun. På grunn av problemer med produksjonen blir leveranser til hele EU-området 15 prosent mindre enn først antatt.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Korona-restriksjoner beholdes i Tyskland

  2. Joe Biden har testet positivt for korona

  3. FHI: Sommerens covid-bølge har passert toppen

  4. Færre koronainnleggelser ved SUS: – Det virker å ha snudd

  5. Korona-sommerbølge skyller over feriefavorittene i Europa

  6. WHO: Koronapandemien er langt fra over

  1. Korona-viruset
  2. Erna Solberg
  3. Koronaviruset