Venstre: Frp sa nei til flere milliarder i grønne skattekutt

Venstre tilbød Frp og Høyre skatte- og avgiftskutt på 9,2 milliarder kroner for å få til et grønt skatteskifte, men hevder Frp ikke var interessert.

Publisert: Publisert:

Venstres Terje Breivik mener Frp har takket nei til en rekke grønne forslag til skatte- og avgiftskutt. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

I en epost til VG i helgen skrev Frp-leder Siv Jensen at KrF og Venstre gjennom tre år med budsjettforhandlinger har fått gjennomslag for å øke energi- og miljørelaterte avgifter med hele 3,1 milliarder kroner.

Venstres finanspolitiske talsmann Terje Breivik sier til samme avis mandag at Jensen bare forteller halve historien når hun skylder på Venstre for avgiftsøkningene. Han viser til flere forslag Venstre har lagt fram for regjeringspartiene med skatte- og avgiftslettelser for folk flest, men som Høyre og Frp så langt har sagt nei til eller avvist.

Ifølge Breivik har Venstre foreslått grønt skattefradrag til alle på 4,5 milliarder kroner, skattefritak for månedskort på kollektivtrafikk betalt av arbeidsgiver på 2 milliarder, fjerning av omregistreringsavgiften på 1,4 milliarder, fjerning av moms på kollektivtrafikk, bortsett fra fly, på 0,8 milliarder, skattefradrag på ENØK-tiltak i private boliger på 0,3 milliarder og ekstra reduksjon i månedskortprisen på tog til 0,2 milliarder. Til sammen om lag 9,2 milliarder kroner.

Jensen ønsker ikke å kommentere det hun kaller «spekulasjoner omkring forhold som eventuelt har blitt diskutert i interne forhandlinger».

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Haaland hyller sitt store idol: – Det er vilt. Den mannen er ikke normal

  2. 65 færre ansatte i skolen: – Vi er alvorlig bekymret

  3. Siste vrak er hentet ut av P-huset på Sola

  4. Rolf Kristian Larsen med hovedrolle i filmen om alle norske katastrofers mor: «Nordsjøen»

  5. Thorbjørn Lea ble korona­smittet i mars. Slik preges han av sykdommen åtte måneder senere

  6. Tre nye smittetilfeller i Stavanger - ett med ukjent smittekilde

  1. Venstre (V)
  2. Klimapolitikk