Bilsalget økte i februar – Golf og Tesla topper

I februar ble det registrert 11.106 nye personbiler her i landet, det er 915 flere enn i februar i fjor og en økning på 9 prosent.

Leveringen av Teslas nye Model 3 startet i Norge i februar, og det gjenspeiles i registreringsstatistikken. Foto: AP/NTB scanpix
  • andre.lorentsen@ntb.no
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Elbiler sto for 41 prosent av nyregistreringene i personbilmarkedet, viser tall Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) la fram fredag.

Gjennomsnittlig CO2-utslipp for alle nye personbiler registrert i februar var 64 gram per kilometer, som er 16 gram lavere enn i februar 2018.

Volkswagen Golf topper registreringsstatistikken med 868 biler, fulgt av Tesla Model 3 med 791 biler. Mitsubishi Outlander ligger på tredjeplass med 588 registrerte biler, mens Nissan Leaf og BMW i3 tar fjerde- og femteplassen med henholdsvis 508 og 396 biler.

Færre dieselbiler

I februar hadde bare 16,8 prosent av alle nyregistrerte personbiler kun dieselmotor. Dette er en nedgang fra 20,8 prosent i februar i fjor. Biler med bare bensinmotor hadde en markedsandel på 18,8 prosent av de nye personbilene registrert i februar. Til samme tid i fjor var bensinandelen 23,7 prosent.

Personbilene med hybriddrift hadde 23,7 prosent markedsandel i februar i år, mens markedsandelen i februar 2018 var 33,9 prosent.

Elbiler

De såkalte nullutslippsbilene hadde en markedsandel på 40,7 prosent blant personbilene i februar. Det er nesten en dobling siden februar 2018 da markedsandelen var 21,6 prosent. Bare åtte av de nye personbilene med nullutslipp som ble registrerte i februar var hydrogenbil, resten var elbiler.

Samtidig får flere biler firehjulsdrift. I februar ble det registrert 4.962 nye personbiler med firehjulsdrift, som er en andel på 44,7 prosent. I samme måned i 2018 var firehjulsdriftandelen 42,9 prosent.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Tilsyn ber domstol om kjennelse mot Elon Musk

  2. Nesten alle vil handle mindre for å redde klimaet, men bare halvparten vil ofre reiser

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Store endringer i korona­regimet: Dette er de nye reglene

  2. Når kommer vinteren, egentlig?

  3. De åpnet nytt hotell, så kom koronaen. Nå dobler de igjen

  4. Brann i bil på verksted ga full utrykning til Sandnes sentrum

  5. Leger ved sykehuset slår alarm: 21 personer alvorlig skadd på elsparkesykkel de siste to årene

  6. Hund falt ned i dypt hull på Våland