KrF skuffet over Høyre-ja til eggdonasjon 

KrF er ikke særlig godt fornøyd med at Høyre nå går i liberal retning på flere områder innenfor det omstridte bioteknologiområdet. 

KrF er skuffet over at Høyre mener det er riktig å åpne for eggdonasjon og assistert befruktning for enslige i Norge, konstaterer KrF-nestleder Olaug Bollestad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– KrF er skuffet over at Høyre mener det er riktig å åpne for eggdonasjon i Norge, sier KrF-nestleder Olaug Bollestad til NTB.

– KrF frykter at åpning for eggdonasjon kan føre til at vi endrer syn på barnet, at vi sorterer mer og at en viktig skranke mot surrogati blir fjernet, konstaterer hun.

Forslaget om å tillate eggdonasjon fikk flertall på Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag. Men vedtaket kan gjøre det vanskeligere for statsminister og Høyre-leder Erna Solberg å få oppfylt sin drøm om en full borgerlig samling, hvor også KrF er med.

KrF er også skuffet og overrasket over at Høyre endrer standpunkt i spørsmålet om assistert befruktning for enslige, som også fikk tilslutning på landsmøtet lørdag.

– Dette handler om hensynet til barnet. Vi mener at det er et rimelig krav at det skal foreligge et etablert parforhold for å motta assistert befruktning, ut fra vurderingen om at det sett fra barnets ståsted er en fordel å kunne vokse opp med to foreldre, når dette kan planlegges, sier Bollestad.

Publisert:
 1. Eggdonasjon
 2. Høyre (H)
 3. Erna Solberg
 4. Olaug Bollestad
 5. Bioteknologi

Mest lest akkurat nå

 1. Nå kan du få «Regå» i hagen

 2. Ja, det er lov med viltkjøring på Motorveien...

 3. Ble tobarnsmor med 18 års mellomrom: – Jeg er ikke lenger så skråsikker

 4. Sliteseier til Oilers: Det er Kissel som gjør det!

 5. Mourinho: – Finner ikke ord

 6. Kjenner du igjen denne skuespilleren? Nå er han i lokalfotballen