Giske tror han hadde gitt seg i politikken uten Sofies versjon

Trond Giske tviler på at han hadde kunnet fortsette i toppolitikken hvis ikke Sofie hadde stått fram med sin versjon av dansevideoen på Bar Vulkan.

Trond Giske avviser ikke at han vil prøve seg på nok en periode på Stortinget ved neste valg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– At Sofie fra videoen fra Bar Vulkan sto fram og fortalte hva som egentlig skjedde der, er grunnen til at jeg fremdeles kan jobbe med politikk, sier tidligere Ap-nestleder Trond Giske til Adresseavisen.

Videoen av tidligere Ap-nestleder Trond Giske og Sofie stanset kontant og effektivt Giskes forsøk på å komme seg inn i styre og stell i Trøndelag Ap i februar. Det var liten eller ingen støtte å hente i det korte tidsrommet da VGs framstilling var den eneste rådende.

Nå planlegger Giske både sin familiære og sin politiske framtid. Han gifter seg med Haddy Njie om en uke og vil vurdere renominasjon til Stortinget når spørsmålet kommer opp neste år. Det siste tviler han på at han hadde kunnet gjort hvis ikke Sofie hadde kommet med sin versjon av hva som skjedde den aktuelle lørdagsnatten på Bar Vulkan i Oslo.

Sofie gikk til angrep på VGs framstilling med en beskrivelse av hendelsesforløpet og ikke minst av den påfølgende VG-dekningen av saken. Hennes versjon renvasket langt på vei Giske, hvis tillit allerede var tynnslitt etter metoo-varslene mot ham.

– Uten den korrigeringen ville jeg nok ha måttet gi meg. Det ville vært for belastende for meg, familien og partiet å fortsette dersom VGs framstilling av saken hadde blitt stående som sannheten, sier han nå.

Les også

 1. Verken Støre eller Tajik invitert i Giskes bryllup

 2. VG i skammekroken

 3. – Det svimlet for ham. Han klarte ikke å stå på beina.

 4. Hadia Tajik og Trond Giske om forholdet til hverandre

Publisert:
 1. Trond Giske
 2. Metoo

Mest lest akkurat nå

 1. Slutt etter 110 år: – Jeg synes det er vanskelig å miste jobben

 2. – Føles som et déjà vu

 3. Avlyste konserter, færre publikummere og stor usikkerhet

 4. Metersregel, skjenkestopp og maksantall hjemme: Dette er de nye korona­tiltakene

 5. Dette betyr de nye tiltakene for idretten

 6. Åpner onsdag: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien