Bibelgeneral hardt ut mot utkast til læreplan: For liten plass til Guds ord

Bibelselskapet mener Guds ord for få liten plass i utkastet til ny læreplan i KRLE. – Et alvorlig brudd med norsk skolehistorie, advarer de.

– Den manglende vektleggingen og forståelsen av Bibelen og de hellige skrifter er alvorlig for elevenes aktive og medvirkende rolle i religionsfeltet, mener Bibelselskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Til høsten skal alle læreplanene for grunnskolen fornyes. Da høringsfristen gikk ut i forrige uke hadde det kommet inn 450 svar om KRLE og religion- og etikkfagets læreplan.

Det Norske Bibelselskap mener utkastet til læreplanen i religionsfaget ikke tydelig prioriterer «det viktigste eleven skal lære», skriver Dagen.

– Dette totale fraværet av religiøse skrifter og særlig fraværet av omtale av Bibelen er et alvorlig brudd på norsk skolehistorie, skriver generalsekretær Paul Erik Wirgenes i Bibelselskapet i høringssvaret.

Han mener dette svekker religionsforståelsen til skoleelevene.

– Den manglende vektleggingen og forståelsen av Bibelen og de hellige skrifter er alvorlig for elevenes aktive og medvirkende rolle i religionsfeltet, argumenterer han.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier Utdanningsdirektoratet nå skal gå gjennom alle høringssvarene og bearbeide læreplanene basert på tilbakemeldingene.

– Direktoratet sender sin oppsummering og reviderte utkast til nye læreplaner til Kunnskapsdepartementet tidlig i høst. Deretter fastsetter departementet de endelige læreplanene i løpet av november sier han.

– De nye læreplanene skal tas i bruk fra skoleåret 2020/2021, sier Sanner.

Publisert:
 1. Religion
 2. Skole
 3. Utdanningsdirektoratet
 4. Kunnskapsdepartementet
 5. Jan Tore Sanner

Mest lest akkurat nå

 1. Helse­depar­tementet avviser opp­lysninger om full gjen­åpning av samfunnet

 2. – Stepanka viser fram det ypperste tsjek­kisk bil­indu­stri har produ­sert. Selv kjører hun Seat

 3. Rykker ut for å oppklare for­virring: – Vi er ikke kon­kurs, tvert imot

 4. Luktesansen som forsvant med covid-19

 5. Sperregrensen må ned

 6. Blant dei som har stått fremst i kjefte­køen, er dei som nå skal ta over makta