Bibelgeneral hardt ut mot utkast til læreplan: For liten plass til Guds ord

Bibelselskapet mener Guds ord for få liten plass i utkastet til ny læreplan i KRLE. – Et alvorlig brudd med norsk skolehistorie, advarer de.

– Den manglende vektleggingen og forståelsen av Bibelen og de hellige skrifter er alvorlig for elevenes aktive og medvirkende rolle i religionsfeltet, mener Bibelselskapet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Til høsten skal alle læreplanene for grunnskolen fornyes. Da høringsfristen gikk ut i forrige uke hadde det kommet inn 450 svar om KRLE og religion- og etikkfagets læreplan.

Det Norske Bibelselskap mener utkastet til læreplanen i religionsfaget ikke tydelig prioriterer «det viktigste eleven skal lære», skriver Dagen.

– Dette totale fraværet av religiøse skrifter og særlig fraværet av omtale av Bibelen er et alvorlig brudd på norsk skolehistorie, skriver generalsekretær Paul Erik Wirgenes i Bibelselskapet i høringssvaret.

Han mener dette svekker religionsforståelsen til skoleelevene.

– Den manglende vektleggingen og forståelsen av Bibelen og de hellige skrifter er alvorlig for elevenes aktive og medvirkende rolle i religionsfeltet, argumenterer han.

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) sier Utdanningsdirektoratet nå skal gå gjennom alle høringssvarene og bearbeide læreplanene basert på tilbakemeldingene.

– Direktoratet sender sin oppsummering og reviderte utkast til nye læreplaner til Kunnskapsdepartementet tidlig i høst. Deretter fastsetter departementet de endelige læreplanene i løpet av november sier han.

– De nye læreplanene skal tas i bruk fra skoleåret 2020/2021, sier Sanner.

Publisert:
 1. Religion
 2. Skole
 3. Utdanningsdirektoratet
 4. Kunnskapsdepartementet
 5. Jan Tore Sanner

Mest lest akkurat nå

 1. Fikk motorstans på E39 og ringte samboeren. Det skulle hun ikke ha gjort

 2. – Det vil være opp mot 30 grader på det meste fredag

 3. Væpna aksjon på Domkirkeplassen

 4. I fjor løp Simen fra Stavanger Norge på langs på 26 dager. Nå skal han gjøre noe ingen har gjort på 2500 år

 5. Viking møter eliteserielag – Sandnes Ulf får besøk av storklubb

 6. Fylkesordføreren: – Hvor er Rogalandsbenken?