Regjeringens ungdomspartier vil fortsette samarbeidet

Leder for Fremskrittspartiets ungdom Bjørn-Kristian Svendsrud. Bildet er fra 2016. Foto: Sondre Steen Holvik / NTB scanpix

Fremskrittspartiets ungdom og Unge Høyre er godt fornøyd med moderpartienes samarbeid de siste fire årene, men peker likevel på noen småting.

 • Andrea Rognstrand
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– Høyre er ofte litt tregere enn Frp, så jeg tror også de har hatt godt av et samarbeid med oss for å få fart på saker og ting, sier FpU-leder Bjørn-Kristian Svendsrud, som helst kunne tenke seg et rent samarbeid med Høyre, melder Dagens Næringsliv.

– Av hva jeg skulle ønske var ugjort, må det være flypassasjeravgiften. Det var en håpløs avgift for å få et budsjett i havn med Venstre og Kristelig Folkeparti, sier FpU-lederen.

Ungdomspartilederen ser eldreomsorg som en av de viktigste sakene i en eventuell ny regjeringsperiode.

Leder i Unge Høyre Kristian Tonning Riise, vil vektlegge sakene som har fått gjennomslag, framfor uenigheter de siste fire årene.

– Også hadde jeg vel håpet at noen mindre saker som søndagsåpne butikker og eksamen før russetiden skulle være på plass, men det har vi forhåpentligvis fire nye år på, sier han til avisen.

Les også

 1. Humor og sosiale medier skal få unge til stemmeurnene

 2. Tajik møtt med kravliste på Utøya

 3. AUF krever at Støre skroter fraværsgrensen

Publisert:
 1. Politikk
 2. Unge Høyre

Mest lest akkurat nå

 1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 2. 106 nye er smittet i Stavanger

 3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

 4. Helseministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munnbindpåbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etterfølgelse

 5. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd

 6. Usikker tilstand på Folken-bygget