Gruppe knyttet til Islamnet ber muslimer stemme på KrF

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad er mannen norske muslimer blir oppfordret til å stemme på av en gruppe knyttet til Islamnet. Foto: Terje Pedersen / NTB

Initiativet Muslimer stemmer oppfordrer muslimer i Norge til å stemme KrF. Gruppa er tilknyttet organisasjonen Islamnet.

 • NTB
Publisert: Publisert:

Islamnet er omtalt som en islamistisk salafistorganisasjon, og er ifølge Klassekampen hovedaktør bak initiativet Muslimer stemmer. Gruppa oppfordrer muslimer til å stemme i valget i høst, og mener KrF kommer best ut på spørsmål som er viktige for muslimer.

KrF kommer klart best ut i gruppas gjennomgang, foran Venstre. Frp er partiet som kommer klart dårligst ut, mens også Arbeiderpartiet og Høyre får negativ score.

– Det er ingen overraskelse for oss at KrF får flest poeng i en slik test. Mange av sakene partiene er målt på, handler om plass til menneskers tro og religion i samfunnet, sier generalsekretær Geir Morten Nilsen i KrF.

Mahir Osman, talsperson for Muslimer stemmer og fagmedarbeider i Islamnet, sier at de vil medvirke til at muslimer i Norge kan ta et bevisst valg.

– Undersøkelser fra SSB viser faktisk at muslimske velgere verdimessig står nærmest KrFs velgere. Det kan være fordi muslimer og kristne har mye til felles, sier Osman.

Publisert:

Stortingsvalget 2021

 1. Miljø­partienes gode olje­plan 2025

 2. Lekkasjene tyder på tynn suppe

 3. Mellom barken og Vedum – fiasko for Støre?

 4. Unio ut med kravliste til regjeringsmakkerne Støre og Vedum

 5. Sonderingene fortsetter med forsterket mannskap

 6. Har kristelighet, mangler folke­lig­het

 1. Stortingsvalget 2021
 2. Hadle Rasmus Bjuland (KrF)
 3. Islam i Norge
 4. Religion