Islamsk Råd ber folk ignorere Sian-markering

Flere moskeer og Islamsk Råd Norge oppfordrer muslimer til å droppe motdemonstrasjoner når organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) samles i Oslo.

Styreleder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge (IRN) oppfordrer folk til å ignorerer Sians markering på Mortensrud lørdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:

Lørdag holder Sian en markering på Mortensrud torg i bydelen Søndre Nordstrand i Oslo. Det er varslet flere motdemonstrasjoner, og det er frykt for at det kan bli sammenstøt mellom ulike grupperinger.

Flere moskeer har oppfordret sine medlemmer om å ikke møte opp på Mortensrud torg for å gi Sian oppmerksomhet, skriver Klassekampen.

Etter et møte med politiet torsdag kom både Islamsk Råd Norge og Muslimsk Dialognettverk med en lignende oppfordring om å ignorere Sian.

– Vi kommer med denne oppfordringen for ikke å gi oppmerksomhet til en liten gruppe samfunnshatere, sier leder Abdirahman Diriye i Islamsk Råd Norge til avisa.

– En ting er ytringsfrihet, men det Sian ytrer, er hatytringer. En konsekvens kan være at noen tar til orde for å gjøre ord til handlinger, sier Diriye videre.

Bydelsutvalget har tidligere uttrykt bekymring for markeringen og planlagte motdemonstrasjoner, og politiet har delt ut løpesedler der står at «verken kommunen eller politiet kan nekte noen å ytre seg, selv om det er grunn til å tro at de vil komme med hatefulle ytringer».

Les også

 1. Utenriksdepartementet beklager Sians koranbrenning

 2. SIAN-profil Arne Tumyr sier han kommer til å brenne Koranen igjen

 3. Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand

Publisert:
 1. Trossamfunn
 2. Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN)
 3. Islamsk Råd Norge

Mest lest akkurat nå

 1. Minst 100 smittede ved 15 skoler og fem barnehager i Stavanger

 2. Bensinstasjon-ansatt koronasmittet - ber kunder være obs

 3. Vil utvide Europas største steinbrudd – naboene fortviler

 4. Folkemengder jublet da Derek Chauvin ble dømt for drapet på George Floyd

 5. Superligaprosjektet kollapset – alle seks engelske klubber trakk seg

 6. 63-åring tiltalt for drapsforsøk i Sandnes