København og fire land i Europa blir «røde»

København, Storbritannia, Hellas, Irland og Østerrike blir «røde» fra og med natt til 22. august, opplyser Utenriksdepartementet.

København blir «rødt» fra og med natt til 22. august.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 467 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

– På bakgrunn av Folkehelseinstituttets vurdering av smittesituasjonen for korona har regjeringen besluttet at disse landene og regionen går fra gult til rødt på smittekartet for Europa, skriver UD i en pressemelding.

Reisende til Region Hovedstaden, som blant annet vil si København, vil måtte gå i karantene i ti dager ved innreise til Norge etter natt til 22. august. Det må også personer som reiser til Storbritannia, Hellas, Irland og Østerrike.

Den danske regionen og de fire landene har denne uken passert grensen som er satt til 20 nye covid-19-tilfeller per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

Fraråder

UD fraråder også reiser som ikke er strengt nødvendige til Andorra, Belgia, Bulgaria, Færøyene, Frankrike, Island, Kroatia, Kypros, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederland, Polen, Portugal, Romania, Spania, Sveits, Tsjekkia og flere regioner i Sverige og Danmark.

Norrbotten i Sverige blir gul og omfattes derfor ikke lenger av UDs reiseråd.

«Både smittesituasjonen og lokale restriksjoner kan endre seg raskt. Alle som vurderer å reise til utlandet, må tenke seg nøye om og sette seg inn i situasjonen i det landet de skal reise til. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring om å reise utenlands», heter det i pressemeldingen.

Innstiller reiser

På bakgrunn av de nye reiserådene har Tui Norge allerede kansellert flere av sine reiser.

– Vi følger som alltid deres anbefaling og har derfor valgt å innstille våre reiser til Rhodos og Kreta de neste to ukene, inkludert våre avganger førstkommende lørdag og søndag, sier Tuis pressevakt Kevin Brevik til NTB.

Han forteller at alle de reisene vil bli informert.

– De som ønsker det, kan endre sin bestilling til et senere tidspunkt. Dersom man ikke ønsker å endre reisen, vil den bli kansellert, og pengene vil automatisk bli refundert, sier Brevik.

Publisert:

Korona-viruset

  1. Test-kapasiteten kan trappes opp på få dager i Stavanger og Sandnes

  2. Disse korona­reglene gjelder nå

  3. Vaksine­skeptiker bøte­lagt for å ha for­søkt å stjele vaksine fra vak­sine­senter i Oslo

  4. Dette er de nye omikron-tiltakene

  5. Korona: 43 nye tilfeller i Stavanger, 16 i Sandnes

  6. Vil ta to uker å analysere omikron-varianten

  1. Korona-viruset
  2. Koronaviruset