Buss av veien i Isterdalen – tre til legevakt for sjekk

Tre personer er sendt til legevakt for sjekk etter at en norskregistrert buss med 32 passasjerer kjørte av veien i Isterdalen i Rauma kommune.

Publisert: Publisert:

Nødetatene på stedet der 32 personer ble evakuert ut fra en buss som veltet i Isterdalen i Møre og Romsdal. Foto: Kjetil Svanemyr / Åndalsnes Avis / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

32 personer var involvert i bussvelten, som skjedde i 14.15-tiden torsdag, men det er ikke meldt om alvorlig personskade.

– Tre personer er på vei til legevakten. Det er meldt om mindre skader, men det blir sjekk av eventuelle nakkeskader, fortalte operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Møtte motgående bil

Hendelsen fant sted på Fylkesvei 63 ved Soggeberget på vei inn mot Trollstigen i Rauma kommune.

– Det er en norskregistrert buss med norsk guide og sjåfør. Hendelsen skjedde i møte med en annen bil der bussen kom over på siden og havnet utenfor, sier operasjonslederen.

Til NRK opplyser bussjåfør Niels Christian Stephansen at bussen kom fra Ålesund og var på vei tilbake dit da ulykken skjedde. Og at farten var om lag 60 kilometer i timen.

– Vi var bare 500–600 meter fra gjestegården da vi møtte en bobil. I utgangspunktet skal det være plass til to busser, men bobilen lå for langt inne i banen. Jeg så for sent at den ikke ville svinge ut. Da havnet vi utenfor asfaltkanten med hjulet, sier Stephansen.

Sparket ut frontruta

Bobilen kjørte videre, fordi føreren mest sannsynlig ikke fikk med seg hva som skjedde.

Det var mulig å passere bussen som lå på siden i veien, men det oppsto kø på strekningen etter ulykken. I en kort periode ble også veien stengt for opplasting av passasjerer.

Et vitne forteller til NRK at mange passasjerer lå oppå hverandre inne i bussen.

– De om bord i bussen holdt på å sparke ut frontruta. Jeg hadde en hammer i bilen, og hjalp til med å knuse ruta og få passasjerene ut. Vi fikk også åpnet nødutgangen oppe på taket og dratt ut folk derfra, sier Elvar Atlasjon til NRK.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dette hotellet går mot sin beste juli siden 1914

  2. Politiet kjørte beruset ung jente hjem. Der ble hun senere utsatt for vold for å ha brakt skam over familien sin

  3. – Forholdet har aldri vore betre enn no

  4. Dette helikopteret sto til lading over natta

  5. Fritidsbåt hentet av redningsskøyte utenfor Jærkysten

  6. Stadig flere velger bort gravstein