Nytt fall for Venstre på siste partimåling

Årets første partimåling gir nedslående resultat for regjeringspartiet Venstre, som befester sin posisjon under sperregrensen og faller til 2,3 prosent.

Publisert: Publisert:

Venstre sliter på partibarometrene. Foto: Illustrasjonsfoto: Tore Meek / NTB scanpix

  • NTB

Venstre mister 1,2 prosentpoeng siden siste måling, og ifølge Aftenposten ville bare én av fem Venstre-velgere fra forrige stortingsvalg støttet partiet nå. De store vinnerne på målingen er Arbeiderpartiet og Høyre, som begge går kraftig fram med henholdsvis 3,2 og 2,7 prosentpoeng til 26,1 og 22,4 prosent, og er landets to største partier.

Målingen er gjennomført av Norstat på oppdrag for Aftenposten og NRK. I perioden 30. desember til 5. januar ble det gjort 1.000 telefonintervjuer der 730 svarte på spørsmålet «Dersom det var stortingsvalg i morgen, hvilket parti ville du da stemt på?".

Senterpartiet mister 2,2 prosentpoeng sammenlignet med forrige måling og faller til 15,7 prosents oppslutning, mens Fremskrittspartiet går ned til 10,3 prosent, fra 12,5 ved siste måling. KrF går litt fram, mens Rødt går litt tilbake og havner likt, med 3,6 prosent oppslutning, mens SV går opp og får 7,2 prosent av stemmene.

MDG går litt tilbake og får 6,0 prosent.

Totalt ville denne målingen gitt en mandatfordeling der dagens regjeringspartier fikk 59 representanter om det var stortingsvalg. Det trengs 85 av totalt 169 plasser for å få flertall i Stortinget.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  2. Motorsykkelulykke på fylkesvei 45

  3. Simon ble oppringt på jobb: - Du har en død elg i hagen

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. To nye smittetilfeller i Sola

  6. Innbrudd i kolonihytte

  1. Politikk
  2. Venstre (V)
  3. Meningsmålinger