Flere koronapasienter har utviklet nevrologiske symptomer

Nevrologer på Oslo universitetssykehus advarer om at koronasmittede personer kan utvikle alvorlige nevrologiske symptomer.

Publisert: Publisert:

Lørdag ettermiddag hadde 5.548 personer i Norge testet positivt på koronaviruset. Foto: Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er 201 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Norske leger bes derfor være oppmerksomme på at smittede pasienter kan oppleve hodepine, nedsatt bevissthet og forvirring.

– Det kan være vanlige tilstander som hodepine og svimmelhet, men også nedsatt bevissthet, hjerneslag, epilepsi og påvirket koordinasjon, opplyser overlege Anne Hege Aamodt, som også er leder i Norsk nevrologisk forening, til VG.

Professor og seksjonsleder Mathias Toft ved nevrologisk avdeling på Ullevål sykehus forteller at et lite antall koronasmittede pasienter har hatt påvirkning på hjernens mentale funksjoner. Om det direkte skyldes covid-19, er uvisst.

Ifølge Aamodt viser en studie fra Wuhan-provinsen i Kina at rundt en tredel av innlagte koronapasienter hadde nevrologiske symptomer.

– Derfor bør pasienter med covid-19 undersøkes også med tanke på nevrologiske symptomer i tillegg luftveissymptomer og feber når de undersøkes. Leger på norske sykehus må kjenne til og være oppmerksomme på nevrologiske symptomer hos covid-19-pasienter, sier Aamodt.

Tirsdag publiserte Tidsskriftet for Den norske legeforeningen en artikkel om en kvinne med akutte magesmerter som fikk påvist koronasmitte selv om hun ikke hadde luftveissymptomer.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Hvor lenge lever viruset på overflater og ting? Vi svarer på dine spørsmål om korona

 2. Nakstad: – Må gjøre endringer for å få kontroll på pandemien

 3. Norske forskere kartlegger symptomer og plager etter covid-19

 4. Kvinne på biltur fra Midt-Norge smittet familiemedlemmer i Sandnes

 5. Rundt 100 elever er satt i karantene

 6. Sykehuset er bekymret for tilgangen til testutstyr

 1. Korona-viruset
 2. Symptomer
 3. Sykehus
 4. Koronaviruset