Helsedirektoratet anbefaler strengere korona­tiltak i Bergen og tolv andre vestlands­kommuner

Helsedirektoratet anbefaler strenge tiltak i Bergen, Ulvik og Kvam og forsterkede tiltak i ti andre kommuner.

Helsedirektør Bjørn Guldvog og Helsedirektoratet anbefaler strengere koronatiltak i en rekke kommuner i Vestland. Foto: Lise Åserud / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er 69 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Tiltakene for å bremse spredningen av det engelske mutantviruset og også den en sørafrikanske varianten av koronaviruset, skal i første omgang vare i én uke, skriver Helsedirektoratet i sin anbefaling søndag formiddag.

– Det blir stadig funnet flere tilfeller av mer smittsomme virusvarianter i Bergen. Det er ikke full oversikt over mulig utbredelse, og det er ukjent smittevei til flere av de smittede. Det er derfor usikkert når og hvor de nye virusvariantene ble introdusert, og det er uklart hvilken utbredelse de kan ha fått, skriver Helsedirektoratet i begrunnelsen.

Tiltakene som direktoratet anbefaler for Kvam, Ulvik og Bergen er de samme som er innført i de såkalte ring 1-kommunene på Østlandet, og de hører under koronaforskriftens paragraf 5A.

Det er rødt nivå i barnehage, barneskole og ungdomstrinn i tråd med trafikklysmodellen, og digital undervisning på videregående. Alle arrangementer blir avlyst, påbud om hjemmekontor for alle som kan, utsatt eller digital undervisning på universiteter og høyskoler og skjenkestopp.

Butikker, med blant annet unntak av matbutikker, apotek, vinmonopol, kiosker, optikere, stenges. Det samme skal serveringssteder (med unntak av takeaway), treningssentre, svømmehaller og en rekke andre offentlige steder innendørs.

Helsedirektoratet anbefaler videre at det innføres forsterkede tiltak i kommunene Alver, Askøy, Bjørnafjorden, Osterøy, Samnanger, Vaksdal, Voss, Øygarden, Eidsfjord og Ullensvang.

Tiltakene direktoratet anbefaler her, er tilsvarende de ring 2-kommunene på Østlandet har.

Publisert:

Korona-viruset

 1. Koronababyer er ikke helt som andre babyer

 2. Derfor kan det ta flere dager å få svar på koronaprøven

 3. Økning i innlagte koronapasienter. Flere under 60 år på respirator

 4. Dette mener ordføreren og kommuneoverlegen om rånetreffet på Sola

 5. Ingen brannmenn koronasmittet etter ulykke på E39

 6. Slik skal norske elever massetestes for korona

 1. Korona-viruset
 2. Kvam
 3. Ulvik
 4. Bergen
 5. Helsedirektoratet