Frp beholder sju og Venstre sine tre statsråder

Fremskrittspartiet beholder sju statsråder i regjeringen også etter at det kommer inn tre nye fra KrF. Partiet får muligens ny beredskapsminister.

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde (Frp) kan bli ny beredskapsminister, ifølge flere medier. Her sammen med ektemannen og Frp-representant Christian Tybring-Gjedde før Frps landsstyremøte i forrige uke sa ja til den fremforhandlede regjeringsplattformen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • jon.even.andersen@ntb.no
Publisert: Publisert:
Nikolai Astrup (H) blir trolig digitaliseringsminister i den utvidede regjeringen. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Frp slipper dermed å avgi noen statsråder, kunne VG og TV 2 melde mandag. Også NTB sitter på opplysninger om at Frp beholder det antallet statsråder partiet har i dag.

Konstituert KrF-leder Olaug Bollestad, nestleder Kjell Ingolf Ropstad og tidligere byråd i Bergen Dag Inge Ulstein er ventet å bli utnevnt når regjeringen tirsdag utvides fra tre til fire partier, etter at både Høyre, Frp, Venstre og KrF sa ja til en ny regjeringsplattform.

Etter ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 11 tirsdag kommer statsminister Erna Solberg (H) ut på Slottsplassen sammen med hele den utvidede regjeringen. Deretter blir det pressekonferanse og de obligatoriske nøkkeloverrekkelsene i de ulike departementene.

Beredskapsminister

Olaug Bollestad ligger an til å bli landbruksminister, Kjell Ingolf Ropstad barne- og familieminister og Dag Inge Ulstein muligens utviklingsminister i flertallsregjeringen.

Ifølge NRK og TV 2 kan Frp-statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde bli statsråd med ansvar for beredskap i Justisdepartementet. Partikollega Tor Mikkel Wara fortsetter som justisminister med et noe mindre ansvarsområde enn i dag. Også VG sitter på tilsvarende informasjon.

I så fall er sittende landbruks- og matminister Bård Hoksrud (Frp) ferdig som statsråd i denne omgang, mindre enn et halvt år etter at han tiltrådte.

Likestillingsflytting

Ansvaret for likestillingspolitikken vil ifølge flere medier bli flyttet til Venstre-leder Trine Skei Grande i Kulturdepartementet når Ropstad blir barne- og familieminister. Ansvaret for trossamfunn flyttes motsatt vei.

Med Ulstein som ny utviklingsminister, vil Solberg etter det TV 2, NRK og NTB erfarer gi sittende utviklingsminister Nikolai Astrup (H) en helt ny statsrådspost i regjeringen. Astrup får jobben som digitaliseringsminister underlagt Kommunal- og moderniseringsdepartementet, der Monica Mæland (H) fortsetter som kommunalminister.

Selv om den utvidede regjeringen vil ha til sammen 22 statsråder, er det ikke plass til Linda Hofstad Helleland (H) som i dag er barne- og likestillingsminister.

Syversen koordinator

KrFs mulige statsrådskabal hadde lenge partiets tidligere parlamentariske leder og finanspolitiske talsmann Hans Olav Syversen som et mulig navn på listen.

Syversen er også ønsket som ny partileder av flere fylkeslag, som anser Ropstad som for involvert i den opprivende striden om partiets veivalg.

Men overfor Dagbladet avviser Syversen at han er aktuell som ny partileder. Ifølge avisen ligger det derimot an til at han blir statssekretær ved Statsministerens kontor i en koordineringsrolle for partiet.

Flere sentrale KrF-tillitsvalgte har ment at Syversen neppe kan bli ny partileder eller ny statsråd så lenge han ikke er innvalgt på Stortinget.

Venstre fortsetter i Solbergs flertallsregjering med de samme statsrådene på de samme plassene, kunne flere medier erfare mandag. Grande blir trolig kultur- og likestillingsminister, mens Ola Elvestuen fortsetter som klima- og miljøminister og Iselin Nybø som statsråd for høyere utdanning.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kortvarig tomatlukke for «Geggi»

  2. 270 var med i trekningen for å få kjøpe de 30 boligene. Nå kjemper huseierne for millioner i erstatning

  3. Fra koronaskam til deling av positive tester på sosiale medier: – Overhodet ikke flaut

  4. Ruskeværet torsdag var bare en liten forsmak på det som kommer i helgen

  5. Vekter ble kuttet med kniv på legevakten

  6. – Hver helg gikk jeg i badstue i Giskehallen. Jeg ville ikke lukte mink på fest