SSB: Rekordmange utvandret i fjor

Folkeveksten i fjor var den svakeste siden 2006. Den viktigste årsaken er mer utvandring, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Publisert: Publisert:

Illustrasjonsbilde fra Stavanger. Foto: Fredrik Refvem

I fjor utvandret i alt 40.700 personer, 3.200 flere enn året før. Det er det største tallet for utvandring som noen gang er registrert, viser fersk statistikk som SSB la fram torsdag.

Utvandringen får følger for folketallet, som i fjor vokste med 44.300 personer. Det er 3.850 færre enn i 2015 og den svakeste veksten på ti år, ifølge SSB.

Personer med norsk statsborgerskap var den største gruppen som utvandret, med nesten 10.000. De neste gruppene på lista er polakker (nær 5.000) og svensker (3.200), opplyser SSB til NTB.

Åtte av landets 19 fylker, deriblant folkerike fylker som Oslo, Rogaland og Hordaland, opplevde mindre vekst i folketallet enn året før. I Rogaland ble veksten mer enn halvert sammenlignet med 2015.

I motsatt ende av skalaen ligger Akershus, der folketallet økte med 9.800 i fjor. Fylket hadde dermed større vekst enn året før, noe som først og fremst skyldes økt innflytting fra både inn- og utland.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Fem nye smittetilfeller i Stavanger tirsdag - nok en smittet fra busstur

  2. TV-duell i USA natt. Aftenbladet rapporterer hele natten

  3. – Et slag under beltestedet fra Høie

  4. Lye-saken: Politiet tror de vil finne gutten på steinen

  5. Petroleumstilsynet: Melkøya-brannen en av de mest alvorlige hendelsene i norsk petroleumshistorie

  6. Tina Bru sitt nye hus på Stokka må ligne på et uthus

  1. Statistisk sentralbyrå
  2. Rogaland
  3. Utvandring