Listhaug reagere på ny asylkampanje: – Navlebeskuende

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener en ny NOAS-aksjon til støtte for de såkalte oktoberbarna er navlebeskuende.

Publisert: Publisert:

Innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) mener en ny kampanje for asylsøkere er navlebeskuende og ikke klarer å se det store bildet. Arkivfoto: Audun Braastad / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Igjen er skuespiller Kristoffer Joner sentral i kampanjen, som er utarbeidet sammen med Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) og Anorak. Joner er en av flere kjendiser som har spilt inn en videohilsen til en tenkt asylsøker som fyller 18 år og skal sendes ut av Norge, skriver VG.

«Du skjønner jo det at vi ikke kunne sende deg hjem med en gang, for da var du et barn. Vi måtte vente til du ble 18 år, og det har du nå blitt,» sier Joner i videoen. Til avisen sier han at han «blir rett og slett flau over Norge i denne saken».

Den karakteristikken får han i retur fra Frp-statsråd Listhaug.

– Jeg vil vel heller stille spørsmål ved om det ikke er flaut at norske kjendiser er så navlebeskuende at de kun ser de få asylsøkerne som kommer til Norge, hvorav mange ikke har krav på beskyttelse, mens de ikke ser de 65 millionene av mennesker som har flyktet fra krig og konflikt som vi bør hjelpe rundt omkring i verden.

Listhaug hevder regjeringen har spart inn nærmere 3,4 milliarder kroner i løpet av ett år på at få asylsøkere har kommet. Hun sier pengene nå brukes på bistandsbudsjettet for å hjelpe folk på flukt fra krig.

– Jeg er opptatt av å spare inn penger i Norge så vi kan hjelpe flere mennesker som trenger det, sier Listhaug.

Publisert:

Les også

 1. Joner fronter ny NOAS-kampanje på Facebook

Mest lest akkurat nå

 1. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

 2. Nattklubbene i Stavanger får åpne klokken 20

 3. Mann koronasmittet i Sola

 4. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

 5. Sjekk alle tiltakene: Innfører forbud mot skjenking av alkohol etter midnatt

 6. Pengestrid etter flyplass­brannen: – Ytterst oppsikts­vekkende, og direkte illojalt

 1. Innvandring
 2. Kristoffer Joner
 3. Sylvi Listhaug