500.000 «sniker» i helsekø gjennom jobben

Hundretusener av nordmenn kommer fortere fram i helsekøen fordi de får privat helseforsikring gjennom jobben. Ordningen truer likhetsidealet, sier professor.

Publisert: Publisert:

Det er 13 ganger så mange som har privat helseforsikring i dag som i 2006. Kjell Haug, professor i samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen, er bekymret for effekten utviklingen kan få. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ved utgangen av 2018 hadde 549.882 nordmenn privat helseforsikring, skriver Dagsavisen , som viser til Finans Norge. Rundt 90 prosent av dem fikk forsikring betalt av arbeidsgiver.

I det offentlige er det vanlig at en MR-undersøkelse kan ta mange uker, men med forsikring kan undersøkelsen tas innen noen dager.

– Det er viktig at våre ansatte er friske og dermed viktig at de kommer fortere fram i køen, sier HR- og rekrutteringsdirektør Beathe Lassen i Sopra Steria, et av selskapene som gir ansatte privat forsikring.

Det er 13 ganger så mange som har privat helseforsikring i dag som i 2006. Kjell Haug, professor i samfunnsmedisin ved Universitetet i Bergen, er bekymret for effekten utviklingen kan få.

– I en modell hvor vi tenker at vi skal ha mest mulig likhet, så er ikke det den riktige veien å gå, sier han.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

  2. Statsministeren hasteinnkaller til pressekonferanse klokka 14

  3. Grethe Moen går av som Petoro-sjef

  4. Pressekonferanse om smitte i Haugesund

  5. – Vi trodde denne sommeren skulle bli dårlig, men den går veldig bra

  6. Realitykjendiser dømt til fengsel for å ha filmet og delt sexvideo

  1. Forsikring