Bjørnar Skjæran fra Nordland innstilles som ny nestleder i Arbeiderpartiet

Aps valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran (52) fra Nordland som ny nestleder i partiet. Blir han valgt, overtar han plassen som ble ledig etter Trond Giske.

Publisert: Publisert:

Arbeiderpartiets valgkomité innstiller Bjørnar Skjæran fra Nordland som ny nestleder i partiet. Foto: Nordland Arbeiderparti / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ap-leder Jonas Gahr Støre. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Til tross for at Skjæran er relativt ukjent i rikspolitikken, har han en lang karriere som Ap-politiker og har sittet i sentralstyret siden 2013. Han er i dag leder av Nordland Arbeiderparti.

Skjæran sier til NTB at han ser på nestlederinnstillingen som både spennende og hyggelig.

– Det er klart at å bli innstilt til et så stort og viktig verv er en voldsom tillitserklæring, sier han, og understreker at det er opp til landsmøtet å avgjøre om han faktisk blir valgt.

– Jeg har drevet med lokalpolitikk og fylkespolitikk i hele mitt voksne liv. Jeg har aldri vært opptatt av posisjoner, og har ikke hatt ambisjoner eller tenkt i den retningen som valgkomiteen nå har gjort, sier han.

Erstatter Giske

Dersom Skjæran blir valgt, overtar han i praksis nestlederplassen som har stått tom siden Trond Giske trakk seg som én av to Ap-nestledere 7. januar 2018, som følge av flere metoo-varsler mot ham.

Hadia Tajik har skjøttet nestlederjobben alene det siste året, og det har vært spekulert i om valgkomiteen ville anbefale partiet å fortsette med Tajik som eneste nestleder, selv om partiet har hatt tradisjon for å ha to nestledere. Men nå er det altså klart at partiets valgkomité igjen ønsker to nestledere.

– Arbeiderpartiet har lang tradisjon for å ha en partiledelse som speiler landet, og Skjæran vil bidra med en sterk og klar stemme fra nord hvis han blir valgt av landsmøtet, sier valgkomitéleder Hans-Christian Gabrielsen.

Innstiller på dagens troika

Skjæran har bakgrunn som gårdbruker og selvstendig næringsdrivende, og han har vært aktiv i lokal- og regionalpolitikken i Nordland.

Gabrielsen sier Skjærans erfaringer som gårdbruker og lokalpolitiker er viktige kvaliteter å få inn i partiledelsen.

I tillegg har en enstemmig valgkomité i forkant av partiets landsmøte i april innstilt på gjenvalg av partileder Jonas Gahr Støre, nestleder Hadia Tajik og partisekretær Kjersti Stenseng.

– Det er bred oppslutning om dagens ledelse i organisasjonen, og de er de rette til å lede oss inn mot det viktige valget til høsten, sier Gabrielsen.

Støre positiv

Ap-leder Jonas Gahr Støre mener at Skjæran har det som skal til for å bli en god nestleder.

– Jeg er glad for at valgkomiteen innstiller Bjørnar Skjæran til ny nestleder. Jeg kjenner Bjørnar godt fra samarbeid i sentralstyret siden 2013, sier han.

Partilederen omtaler Skjæran som en tydelig representant fra Nord-Norge med bred erfaring fra arbeids- og næringsliv og med mange viktige lokalpolitiske verv.

– Han vil som nestleder gi viktige bidrag til Arbeiderpartiets utvikling og være en tydelig stemme fra Nord-Norge med god forståelse for mulighetene i både by og bygd i hele landet, sier Støre.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

  3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

  4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

  5. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  6. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  1. Arbeiderpartiet (Ap)