FN ber Norge forby homoterapi

FNs uavhengige ekspert Victor Madrigal-Borloz ber alle verdens land forby konverteringsterapi i en uavhengig rapport. Det gjelder også Norge.

Publisert: Publisert:

Anette Trettebergstuen (Ap) har stilt et skriftlig spørsmål om utredningen av homoterapiforbud. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

  • NTB

Flere land har allerede innført forbud mot konverteringsterapi, såkalt homoterapi, blant dem Tyskland, Malta, Ecuador, Brasil og Taiwan, men Norge er ikke et av dem, skriver Dagbladet.

Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen ber derfor regjeringen om å få fortgang i utredningen av et slikt forbud, som ble vedtatt i Stortinget sist høst. Derfor har hun stilt kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) et skriftlig spørsmål i Stortinget om saken.

– Abid Raja var frittalende og mente forbudet bare burde vedtas. Nå er han ansvarlig for det hele. I fjor ble det sagt at denne utredningen skulle være på plass i vår. Mye er forsinket på grunn av korona, men dette er ingen krevende utredning. Derfor etterlyser jeg hva som skjer, sier Trettebergstuen.

Rajas departement mener imidlertid utredningen er mer komplisert enn den kan virke som.

– Det er få land som har spesifikke forbud mot konverteringsterapi. Dette er derfor nybrottsarbeid som reiser mange vanskelige juridiske problemstillinger, skriver statssekretær Gunhild Berge Stang (V) til Dagbladet.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Raser mot kriminell misbruk av krisetiltak

  2. Ingrid (76) ble smittet på bussen: – En fantastisk tur, jeg kjenner meg helt frisk

  3. Kommuneoverlege om busstur for pensjonister: – Jeg ville tenkt meg grundig om

  4. «Som å stupe inn i luksusfellen»

  5. Fem koronasmittede tok hurtigbåt hjem

  6. Drapsforsøket i Sandnes: Politiet var kjent med konflikt mellom partene

  1. Homofili
  2. FN