Neste års Michelin-stjerner utdeles i Trondheim

For første gang skal Michelin-guiden presenteres i Norge. Neste år er Trondheim vertskap når guiden deler ut sine stjerner.

For første gang skal Michelin-guiden presenteres i Norge. Neste år er Trondheim vertskap når guiden deler ut sine stjerner. Her jubler Credo-ansatte i Trondheim for Michelin-stjernen de fikk i fjor. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Maaemo i Oslo er fortsatt den eneste restauranten i Oslo som har tre stjerner i Michelin-guiden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over ett år gammel

17. februar 2020 avholder Michelin, sammen med Visit Trondheim, sin årlige presentasjon av nye stjernerestauranter i Michelin Guide Nordic Countries 2020.

– Byen har i løpet av de siste årene blitt et viktig kulinarisk reisemål i Norge og Norden, hvor tradisjon møter nye ideer. Topprestaurantene i byen er på elitenivå når det gjelder innovasjon og bærekraft, og tilbyr noen av de flotteste råvarene som regionen har å by på, sier guidens internasjonale direktør Gwendal Poullennec.

Selve presentasjonen vil skje i Olavshallen, etterfulgt av en middag for gjestene på Britannia Hotel.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sier han heier på alt som kan bidra til bedre mat.

– Jeg håper den økte oppmerksomheten om Norge som matnasjon bidrar til etablering av små og mellomstore bedrifter, integrering i arbeidslivet og attraktive mattilbud. Gratulerer til Trondheim, og lykke til med arrangementet, sier han.

Den første utgaven av Michelin Guide Nordic Countries kom i februar 2015. Norge har åtte stjernerestauranter i årets utgave, fordelt mellom én tre-stjerner (Maaemo i Oslo) og sju én-stjerner (Kontrast, Galt og Statholdergaarden i Oslo, Credo og Fagn i Trondheim, og Sabi Omakase og Re-Naa i Stavanger).

Publisert:
  1. Michelin
  2. Re-Naa
  3. Maaemo

Mest lest akkurat nå

  1. Brødet han baker koster 150 kroner. Likevel blir han utsolgt hver uke

  2. Maktdemonstrasjon av skadeskutt Oilers – ydmyket Storhamar

  3. Hun trodde hun skulle arve 4 millioner av søsteren. Men pengene gikk til Frelsesarmeen og SOS-barnebyer

  4. – Feil å bytte ut Domkirkens alter

  5. Nå herjer også Herrem

  6. Nakstad er ikke overrasket over hytteeiersøksmålet