Aldri før har så få omkommet i trafikken

27 personer har mistet livet på norske veier hittil i år. Det er 13 færre enn til samme tid i fjor og færre enn noen gang før.

Tente fakler langs E18 i under arrangementet Lys til ettertanke i Stokke i Vestfold. Den tradisjonelle aksjonen er til minne for alle trafikkofre og deres pårørende. Arkivfoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • André Lorentsen
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det aldri har vært så trygt å ferdes i trafikken som det er i dag, melder Trygg Trafikk. Ved utgangen av april var 17 av de 27 omkomne bilførere, mens fem var fotgjengere.

Direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk er glad for nedgangen og mener at det i betydelig grad har sammenheng med det årelange nasjonale systematiske sikkerhetsarbeidet.

– Tallene svinger fra måned til måned, men antallet omkomne og hardt skadde er betydelig redusert gjennom mange år. Det er mange forhold som spiller inn, men det er positivt at nedgangen nå ser ut til å holde seg over flere år, sier Johansen.

Selv om antall omkomne går ned, er det fortsatt mange som får livet sitt ødelagt i trafikken.

– De siste årene reddes mange flere enn for bare få år siden. De blir reddet av riktig bruk av sikkerhetsutstyr, bedre infrastruktur, sikrere biler, førerstøttesystemer, bedre akuttmedisin og forhåpentlig riktig kjøreatferd. Å få ned antall hardt skadde er et viktig satsingsområde, understreker Johansen.

Les også

 1. Kråkefugler blir sjelden påkjørt

Publisert:
 1. Trafikkulykker
 2. Trygg Trafikk

Mest lest akkurat nå

 1. «Glimt av gammel storhet – og masse rør og rot. Men det viktigste denne kvelden var kanskje ikke kvaliteten på Kristian Valens show.»

 2. Kvinne brukte superlim på naboens elbil-lader

 3. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 4. Da hun fikk påvist det arvelige genet, fikk hun valget. For henne var det aldri et spørsmål.

 5. Trafikkuhell i Hillevåg

 6. Hadia Tajik-erstatter klar for Stortinget – tre kandidater til maktrolle i Rogaland