Redningsskøyta Ægir sterkt skadet - mannskapet reddet opp fra vannet

Tilstanden er kritisk for en russisk mann som falt i sjøen ved Borhuag i Farsund torsdag kveld. Etter redningsaksjonen måtte mannskapet fra redningsskøyta Ægir selv reddes etter at båten begynte å brenne på veien tilbake.

Slik ligger Ægir oppe i fjæresteinene fredag morgen.
  • NTB
  • Fvn
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

– Mannskapet er tatt om bord i et redningshelikopter og er i god behold, melder Redningsselskapet.

Ifølge Hovedredningssentralen var det et mannskap på tre som ble reddet, og de er noe forslått etter å ha blitt tatt av brottsjøen.

Redningsskøyta Ægir har drevet inn mot land, og er strandet på Storestranda, like ved Marka skytefelt på Lista.

– Mannskapet er flydd til Sola og kjørt videre til helsesjekk hos legevakta. Det står etter forholdene bra til med alle tre. Redningsselskapet har satt krisestab og orientert de pårørende om at mannskapet har det bra, heter det fra Redningsselskapet.

Ulykken skjedde da redningsskøyta gikk ut i dårlig vær og svært høye bølger for å lete etter en person som hadde havnet i sjøen utenfor Farsund. Denne personen ble senere fløyet til sykehus.

Ægir har drevet inn mot land, og er strandet på Storestranda, like ved Marka skytefelt på Lista. Bergingsarbeidet tar til når værforholdene tillater det, melder Redningsselkapet.

En person er sendt til sykehus med luftambulanse. Skadeomfanget er ukjent.

Redningsskøyta Ægir ble bygd i 1998 og er i Skomvær-klassen. Den er 19,61 meter lang, har et 5,70 meter bredt dekk og en topphastighet på 24,9 knop.

Dette har skjedd tidligere i redningsaksjonen:

– Redningsaksjonen pågår for fullt, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid hos Hovedredningssentralen til Fædrelandsvennen ved 20.30-tiden.

Han opplyser at den første meldingen gikk ut på at to personer i et følge på seks hadde falt i vannet. De skal ha falt i vannet fra en molo.

– Vi søker fra luften med helikopter, men det er såpass høye bølger at det er begrenset hva SeaKingen får sett, sier Åmlid.

– Vi har fått melding om at to personer har falt i vannet. Vi jobber nå med å få verifisert dette, sier Eyvind Formo ved operasjonssentralen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

HRS melder at en person blir ivaretatt av helsepersonell på stedet, men at det er usikkert om han har noe med hendelsen å gjøre. De savnede personene er utenlandske statsborgere.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 19.24. De første brannmannskapene skal ha vært på stedet ti minutter etter at meldingen kom inn.

– Det var et følge på seks personer som befant seg på moloen på Borhaug i Farsund, og så var det to som falt uti, sier alarmsentraloperatør Anita Odberg ved 110-sentralen til VG.

Kriseteamet i Farsund kommune ble også varslet om redningsaksjonen etter de to som hadde falt i vannet.

- Kommunens beredskapsleder er sendt ut for å få et overblikk over situasjonen. Foreløpig vet vi ikke så mye, men vi har folk i beredskap for å bidra med det som skulle være nødvendig, sier ordfører Arnt Abrahamen til Fædrelandsvennen.

Publisert:
  1. Farsund

Mest lest akkurat nå

  1. Lang kø for å ta pariserhjulet

  2. Slik så banen ut på kampdag

  3. Koronatrøbbel for NRKs team i sjakk-VM

  4. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

  5. Nå kan alt skje i Stavanger!

  6. Hun sto på store scener i 25 år, så ble hun plutselig borte. Hva skjedde?