Ropstad mener Høyre forbereder seg på blågrønn regjering

Etter Høyres landsmøte sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad at det ser ut som om de blå er i ferd med å forberede seg på en sentrum-høyre-regjering.

Publisert: Publisert:

Kjell Ingolf Ropstad (Krf) er fornøyd med mye av det som kom ut av Høyres landsmøte og mener partiet forbereder seg på en koalisjon med sentrum. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Blant vedtakene Ropstad setter pris på er at Høyre ikke endre fedrepermisjonen og at partiet utsatte å ta stilling til eggdonasjon, skriver Klassekampen.

– Vi fryktet at Høyre skulle ta et skritt i retning Arbeiderpartiet i disse spørsmålene, men det har de ikke gjort. Det er veldig bra, og det er viktig for KrF. Det ser ut som om Høyre forbereder seg på en sentrum-høyre-regjering, sier mannen som ligger an til å bli ny nestleder i KrF. Han mener samtidig at Høyre har tatt et skritt bort fra dagens regjeringspartner Frp.

Les også

Derfor tar Høyre-politikeren et knallhardt oppgjør med Høyre

Les også

Høyre gir blaffen i krav fra milliardær fra Rogaland

Sveinung Stensland i Rogaland Høyre sier partiet er litt mindre liberalt etter helgens møte og at det er fordi hans fylkeslag har «drysset litt verdikonservatisme» over programmet. Han mener KrF har grunn til å være fornøyde med Høyres vedtak.

Også helseminister og Høyre-nestleder Bent Høie understreker at hans parti ikke har kommet fram til sine nye standpunkter på grunn av KrF men fordi de gjenspeiler hvor Høyre står.

– I eggdonasjonssaken er det sikkert noen som har snakket om KrF i korridorene, men bakgrunnen for utsettelsen er at Høyre trenger tid til å diskutere det, sier han.

(©NTB)

Publisert:

Les også

  1. 15 vedtak du bør få med deg fra Høyres landsmøte

  2. Knut Arild Hareide (KrF) får skylden for eggerøre i Høyre

  1. Kristelig Folkeparti (KrF)
  2. Kjell Ingolf Ropstad
  3. Sveinung Stensland
  4. Bent Høie
  5. Eggdonasjon