Ledigheten fortsetter å falle

Antallet personer som er registrert som helt ledige, gikk ned med 1.700 i november, ifølge sesongjusterte tall fra Nav. Arbeidsledigheten er nå på 3 prosent.

Publisert: Publisert:

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

  • André Lorentsen
  • NTB

– Arbeidsløsheten er nå på samme nivå som før oljebremsen, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bruttoledigheten, som også inkluderer arbeidssøkere som deltar på tiltak fra Nav, falt også med 1.700 personer.

Ved utgangen av november var det registrert 64.216 helt ledige arbeidssøkere. Det er 14.000 færre enn på samme tid i fjor. I tillegg var det 20.502 arbeidssøkere på tiltak.

Tallet på helt ledige målt som del av arbeidsstyrken og justert for normale sesongvariasjoner, var i november 2,4 prosent. Det er 0,1 prosentpoeng lavere enn i forrige måned og 0,5 prosentpoeng lavere enn på samme tid i fjor. Inkluderer man antallet på tiltak, er 3 prosent av arbeidsstyrken arbeidsledig, en nedgang fra 3,6 prosent i november i fjor.

– Den registrerte arbeidsledigheten fortsatte å falle i november. Stadig færre melder seg som arbeidssøkere hos Nav, og sammenlignet med i fjor varsler langt færre bedrifter om oppsigelser og permitteringer, sier Nav-direktør Sigrun Vågeng.

– Tallet på arbeidssøkere har gått kraftig ned det siste året, og arbeidsløsheten er på samme nivå som før oljebremsen, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Rogaland har den største nedgangen i tallet på arbeidsledige det siste året med minus 32 prosent.

Publisert: