Apple og Frp i strid om rett til eplelogo

Da Fremskrittspartiet registrerte en oppdatert eplelogo som merkevare i ti kategorier, reagerte teknologigiganten Apple. Konsernet frykter forveksling.

Publisert: Publisert:

Apple Inc frykter forveksling mellom Frps logo og sitt eget velkjente eple. Foto: Illustrasjonsfoto: Andy Wong / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Ifølge VG søkte Frp i fjor om å få varemerkeregistrert partiets eplelogo, med noen grafiske oppdateringer. Patentstyret sa ja, men eventuelle andre aktører har mulighet til å komme med innsigelser, og da kom den amerikanske IT-giganten Apple på banen.

«Innsigelsen er begrunnet i at det registrerte merket er egnet til å forveksles med vår klients tidligere registrerte rettigheter», heter det Apples brev til Patentstyret.

Tidligere partileder Carl I. Hagen med en tidligere utgave av partiets eplelogo. Apples første eple-logo ble tatt i bruk i 1977, mens Frp ikke kom med eplet sitt før tidlig på 1990-tallet. Foto: Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix

Generalsekretær Fredrik Färber i Frp sier Apple har innsigelser mot flere av klassene partiet har registrert varemerket i, men ikke alle ti. Partene er nå i dialog for å komme til enighet i striden.

– Hoveddelen av de klassene vi har varemerkeregistrert eplet vårt i omfatter politisk virksomhet, utdanningsvirksomhet og så videre. Men vi vil også beskytte logoen vår for bruk på valgkampeffekter, klær og andre småartikler, sier Färber.

Hvis partene ikke blir enige, må Patentstyret gjøre en ny vurdering. Frp og Apple har frist til 12. mai med å begrunne retten til sin merkevare og innsigelser ytterligere.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Den savnede gutten i Geiranger er funnet omkommet

  2. – Orga­nisa­sjonen har blitt et diktatur

  3. Han mistet troen på kirken og Gud – men nå vil han bli prest

  4. Politi­mann under etter­forsk­ning går av med pensjon lørdag

  5. Tidligere Viking-spiller storspilte for Sandnes Ulf

  6. Røykutvikling på Mariero

  1. Apple
  2. Fremskrittspartiet (Frp)