Opposisjonen stopper «dødsgebyret»

Regjeringen ryker på et nederlag i Stortinget om å innføre betaling for å få utstedt skifteattest – som enkelte i opposisjonen har omdøpt til «dødsgebyret».

Oslo 20180214. Justisminister Sylvi Listhaug (Frp) forsvarte innføringen av gebyr på skifteattest i Stortingets spørretime nylig. Nå har opposisjonen gått sammen mot forslaget. Her er Listhaug sammen med forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
 • Anne Marjatta Gøystdal - NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Senterpartiet fikk med seg SV og KrF mot gebyret, og nå er det klart at også Arbeiderpartiet slutter seg til, ifølge Vårt Land.

– Arbeiderpartiet går inn for å skrote det såkalt «dødsgebyret» som regjeringa vil innføre, bekrefter partiets justispolitiske talskvinne, Lene Vågslid.

Senterpartiet, SV og KrF har tidligere argumentert med at gebyret treffer usosialt.

Gebyret ble presentert i budsjettavtalen mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre, men gikk under radaren for flere partier. Sp har senere forklart det som en glipp at de ikke protesterte mot innføringen da budsjettet ble behandlet.

Gebyret på 1.130 kroner skulle etter planen innføres fra 1. juli i år. Staten ville ta inn om lag 40 millioner kroner i året på ordningen.

Les også

 1. Sylvi Listhaug tvunget til å forsvare «dødsgebyr»

 2. Derfor vil Sylvi Listhaug innføre gebyr på folk sin død

Publisert:
 1. Statsbudsjettet
 2. Arbeiderpartiet (Ap)

Mest lest akkurat nå

 1. 106 nye er smittet i Stavanger - 4 innlagt på SUS

 2. Ryfast skaper vekst, men det spøker for bom­penge­inntektene

 3. Vi strøm­kunder betaler for sosiale reformer SV fikk gjennom i budsjettet. Vil vi det, eller vil vi ha lavere strøm­priser?

 4. Helse­ministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munn­bind­påbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etter­følgelse

 5. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

 6. Usikker tilstand på Folken-bygget