Regjeringen utreder grunnlag for å innføre portforbud

Justisdepartementet har den siste tiden jobbet med å utrede det juridiske grunnlaget for å innføre portforbud i Norge.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er 701 dager gammel

Informasjonen i artikkelen kan være utdatert. Gå til vårt direktestudio for siste nytt om korona-utbruddet.

-> Gå til direktestudio

Justis- og beredskapsminister Monica Mæland (H) vil legge fram flere opplysninger om saken om kort tid, melder NRK , som meldte om saken onsdag.

At portforbud nå diskuteres i forvaltningen, kommer fram i de offentlige journalene til departementet. Dokumentet «Høringsnotat – forslag om hjemmelsgrunnlag for portforbud – Departementsforeleggelse», ble journalført 21. desember i fjor.

NRK skriver at Justisdepartementet har bedt norske ambassader i utlandet om å rapportere om hvordan portforbud er håndhevet og innført i flere europeiske land.

Flere departementer er også bedt om å svare på hvilke konsekvenser portforbud vil få for den sektoren de har ansvar for, heter det.

Samtidig fremholder assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad overfor NRK at det skal svært mye til for at portforbud vil bli aktuelt.

Mæland deltar på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen onsdag ettermiddag.

Portforbud har i flere europeiske land vært brukt i kampen mot smittespredning. Sist lørdag ble det innført forlenget portforbud i 15 av Frankrikes 101 departementer. I den tyske delstaten Sachsen ble det i midten av desember innført portforbud mellom klokka 22 og 6.

Les også

Mæland: Ikke aktuelt med portforbud i Norge nå

Publisert: