Flere millioner samlet inn til skredofre i Gjerdrum

Giverviljen er stor etter Gjerdrum-skredet. Så langt er det samlet inn over 4 millioner kroner til leirskredrammede på Ask i Gjerdrum kommune.

Lys er tent langs Gjerdrumsveien mot Ask. Mange har også åpnet lommeboken for skredofrene. Til nå er det samlet inn over 4 millioner kroner gjennom ulike innsamlinger på Spleis.no.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Pengene er samlet inn gjennom mer enn 30 ulike innsamlinger på Spleis.no. Den største kronerullingen er opprettet av humorkontoen Norgejodel på Instagram til inntekt for Omsorg Jessheim og er i øyeblikket på over 2,5 millioner kroner.

Organisasjonen ble startet i desember 2015 for å hjelpe de som trenger det med gaver og mat til jul. Også flere andre innsamlinger på Spleis.no utbetaler pengene til denne organisasjonen.

– Jeg er helt overveldet og målløs, sa leder Tanya Fjørtoft Valkve i Omsorg Jessheim til VG da det var samlet inn 1,6 millioner på få timer.

Det er også samlet inn 700.000 kroner til Norges Røde Kors og mellom 1.000 og 100.000 til ulike privatpersoner som er rammet av leirskredet 30. desember.

Les også

  1. Hele familien bekreftet omkommet etter katastrofeskredet

Publisert:
  1. Gjerdrum

Mest lest akkurat nå

  1. Ryfylke har fått sin første vingård

  2. Ny utrolig rekord for Haaland

  3. Kunngjorde at han legger opp - nå vurderer Bryne-profilen å gjøre helomvending

  4. Flere europeiske land melder om omikronsmitte

  5. Førstestatsadvokat Harald L. Grønlien er død

  6. Vogntog mot personbil - mann satt fastklemt