Sveaas er valgkampens mest gavmilde

Med til sammen seks millioner kroner i bidrag til tre parter, er Christen Sveaas den største enkeltgiveren i årets valgkamp.

Christen Sveaas etter at han ble valgt til ny styreleder i Norske Skog under en ekstraordinær generalforsamling i selskapet forrige torsdag. Finansmannen er valgkampens mest gavmilde enkeltperson. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Finansmannen gir tre millioner til Høyre, to til Frp og én million til Venstre, skriver Aftenposten.

Trond Mohn fra Bergen var inntil Sveaas kom på banen den største enkeltbidragsyteren i år, med to millioner til Ap sentralt og 500.000 kroner til Hordaland Ap. Det er også partiet som så langt har mottatt mest støtte, med 27,3 millioner, der de største summene kommer fra LO (17 millioner), Fagforbundet (5 millioner) og Fellesforbundet (1,8 millioner).

Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset mener det er en klar ubalanse mellom venstre- og høyresiden.

–I tillegg til de 27,5 millionene til Ap sentralt, har du hele apparatet til LO som kjører egne kampanjer mot regjeringen, mot de borgerlige partiene, og som er massive. Hvor mange millioner LO samlet bruker til å bekjempe regjeringen og de borgerlige, har jeg ikke oversikt over, men det skulle vært interessant å vite, sier Aarset.

Høyre er partiet som har fått nest mest i år, med 9,5 millioner kroner. Legger man til bidrag som kom i fjor, og utelater lokale bidrag, LOs faste bevilgning og verdien av LOs egne aktiviteter, er stillingen 20 millioner for Ap mot 17,5 millioner til Høyre.

Så vidt Aarset kjenner til, er det ikke flere rikinger som har varslet at de vil støtte partiet hans i valgkampen.

– Nei, men det er fortsatt ledig plass på kontoen.

Publisert: