Derfor vil regjeringen fortsatt la russiske fiskefartøy slippe til i norske havner

Stabilitet, matsikkerhet og bærekraftig forvaltning av fiskebestanden i nord gjør at det ikke innføres fullt forbud for russiske fiskefartøy i norske havner.

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (t.h.), fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl inviterer under pressekonferansen om beredskap knyttet til norske havner. Foto: Terje Pedersen / NTB
  • NTB
Publisert: Publisert:

Det opplyste fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) på pressekonferansen torsdag. Tema for den var beredskap ved norske havner.

– Vi deler Barentshavet med Russland, og vi deler forvaltningen av fiskebestanden i Barentshavet med Russland. Det forplikter, sa han.

Skjæran trakk fram torskekrisen og sildekollapsen på 50-, 60- og 1970-tallet som skrekkeksempel på hva som kan skje om Norge avslutter fiskerisamarbeidet med Russland helt.

– Vi lever i en verden som trenger mat, mer bærekraftig mat – ikke minst sjømat, poengterte Skjæran.

– Det er derfor viktig for forutsigbarhet og ro rundt fiske i Barentshavet, i Svalbard-sonen og i internasjonalt farvann i nord, slik at fiskerisamarbeidet i nord kan fortsette å fungere, sa han.

Publisert: