NRKs dab-sjef forsvarer omleggingen 

Dab-sjef i NRK, Øyvind Vasaasen, forsvarer omleggingen etter negativ Dagbladet-måling. Han sier alt tyder på at folk fortsetter å lytte til radio.

En bilradio innstilt på DAB-kanalen til NRK P1. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Tidligere denne uken meldte Dagbladet at en meningsmåling gjennomført av Ipsos viste at tre av fem spurte var misfornøyde med dab-omleggingen.

Men Vasaasen sier til Dagens Næringsliv at publikum hadde funnet på noe annet å gjøre om de ikke likte alle de nye kanalene. Han viser til de 1,2 millioner daglige lytterne kanalene har.

– Norge har gått fra å ha fem riksdekkende kanaler til mer enn 30. Kanalen NRK P1+ som ikke hadde eksistert uten dab, fikk raskt over 200.000 lyttere, sier Vasaasen.

Han er likevel ikke overrasket over resultatene fra undersøkelsen.

– Noe nedgang i lytting må vi regne med i et år hvor vi gjør tidenes teknologiskifte for radio, men så langt tyder alt på at nordmenn kjøper seg dab-radioer og fortsetter å høre på favorittkanaler sine, sier han og viser til at antallet lyttere som hører på radio hver dag er ned 2,8 prosent fra i fjor.

I løpet av august og september setter NRK opp nye sendere for å bedre totaldekningen. Kanalen sier at de også tar hensyn til tilbakemeldinger fra publikum.

Les også

 1. 60 prosent er ikke fornøyd med dab

 2. Lyttertap for de store kanalene ved overgang til dab

Publisert:
 1. Radio
 2. DAB
 3. NRK

Mest lest akkurat nå

 1. Mannen var på vei til jobb da ulykken skjedde

 2. Kvinne døde i boligblokkbrann i Stavanger

 3. Smitte hos lokalt lag - flere må i karantene

 4. Denne forbrytelsen er det nesten helt slutt på

 5. Her kommer kanskje Norges største jærhus

 6. Mann anmeldt for voldtekt av tenåring