Ti feil­opererte får erstatning av Sørlandet syke­hus

25 pasienter har gått til sak mot Sørlandet sykehus etter å ha blitt feiloperert. Nå har sykehuset erkjent ansvar i ti saker.

Flere pasienter ble feiloperert ved Sørlandet sykehus Kristiansand og Flekkefjord.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Foreløpig er det ikke forhandlet om summer. Sørlandet sykehus skulle først ta stilling til om de erkjenner ansvar for feiloperasjonene, skriver NRK.

– Snart vil vi komme med konkrete summer for de ulike sakene, sier advokat Jan Inge Thesen som representerer pasientene som har gått til sak.

Sykehuset har også avvist flere saker. Advokatfirmaet Hjort DA representerer sykehuset. De vil ikke si hvor mange saker dette gjelder.

Alle pasientene er blitt operert av en omstridt lege som nå er tiltalt for flere feiloperasjoner ved Sørlandet sykehus i Flekkefjord og Kristiansand. I elleve år jobbet han som overlege i ortopedi, uten å være ortoped. Mannen er fratatt autorisasjonen som lege i Norge og er også etterlyst internasjonalt av Kripos via Interpol. Han har flyttet til Tyskland.

Flere pasienter har blitt uføre etter behandlingen, og noen har mistet livet.

– Jeg vil gjenta min sterkeste beklagelse til pasientene som dette har fått konsekvenser for. Det som er viktig for meg nå, er å fortsette det gode og kontinuerlige kvalitet- og pasientsikkerhetsarbeidet, sier administrerende direktør Nina Mevold ved Sørlandet sykehus.

Publisert: